Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Uhaņas WTA 'Premier' turnīra trešajā kārtā trijos setos ar 6-2, 3-6, 6-3 pārspēja 2016. gada Rio olimpisko spēļu čempioni, šīs dienas jubilāri Moniku Puigu no Puertoriko.

Puiga 27. septembrī atzīmē 24. dzimšanas dienu.

Ostapenko maču iesāka lieliski, uzreiz laužot Puigas servi un pēc tam atspēlējot pretinieces breikbumbu. Latvijas sportiste pirmo setu turpināja droši, vēlreiz "nobreikoja" pretinieci un pirmo setu uzvarēja ar 6-2.

Otrajā setā tenisistes pirmajos geimus nosargāja serves, bet trešajā geimā Ostapenko ieguva breikbumbu, kuru neizdevās realizēt. Uzreiz pēc tam Puiga izcīnīja divas breikbumbas un ar lieliski uzņemtu servi realizēja pirmo iespēju, panākot 3-1. Latvijas tenisistes spēle pilnībā pajuka, zaudējot vēl divus geimus, bet sestajā geimā Ostapenko atkal sāka trāpīt uzbrukumus, kas ļāva vienu breiku atspēlēt. Atspēlēšanās neizdevās, jo pēcāk Puiga serves geimu aizvadīja lieliski, atstājot Ostapenko "sausā".

Trešajā setā Ostapenko atkal bija galvas tiesu pārāka par pretinieci. Pēc līdzīga seta iesākuma Ostapenko turpinājumā uzvarēja četrus geimus pēc kārtas. Ostapenko bija iespēja noslēgt maču, tomēr Puiga prata vienu breiku atspēlēt, panākot 2-5. Puertoriko tenisiste uzvarēja arī nākamo serves geimu, tomēr Ostapenko šo maču noslēdza ar uzvaru - 6:3.

Šī abām tenisistēm bija trešā savstarpējā spēle. Iepriekšējās divās spēlēs Ostapenko izcīnīja uzvaras.

Turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko pretiniece būs vai nu WTA ranga līdere spāniete Garvinje Mugurusu vai poliete Magda Linete, kura rangu tabulā ieņem 83. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!