Latvijas tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko pirmdien Brazīlijā notiekošā Florjanopolisas WTA "International" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā divos setos ar 6-4, 6-4 uzvarēja Nadju Kičenoku no Ukrainas.

Nedēļu pirms debijas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Ostapenko pārtrauca četru zaudējumu sēriju WTA turnīros, kopš jūnija nogales sasniedzot kāda turnīra otro kārtu.

Ostapenko, kura pirmdien publicētajā WTA rangā ieņem 41.vietu, pirmā seta devītajā geimā izmantoja savu vienīgo šī seta breikbumbu. Līdz tam spēlē dominēja servētājas, lai gan ceturtajā geimā vienu breika iespēju nācās atspēlēt arī Ostapenko, kura to veiksmīgi arī paveica.

Otrajā setā servētājām vairs tik labi neveicās. Sākumā Ostapenko nokļuva iedzinējos ar 0-2, taču pēc tam uzvarēja trīs geimos pēc kārtas. Tiesa, tūdaļ viņa otro reizi spēlē zaudēja geimu pie savas serves, ļaujot pretiniecei panākt izlīdzinājumu 3-3.

Tomēr cīņs beigās labāka bija Latvijas tenisiste, kura septītajā geimā ceturto reizi mačā guva punktu pretinieces servē, pēc tam panāca 5-3 un droši aizvadīja maču līdz uzvarai, kuru varēja izcīnīt jau devītajā geimā, kad neizmantoja pirmo mačbumbu.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 30 WTA pasaules ranga punktus.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar argentīnieti Katalinu Pelju vai Renatu Sarasvu no Meksikas, kura arī pārvarējusi kvalifikāciju. Šī spēle notiks vēlāk pirmdien.

Ostapenko šis ir pēdējais turnīrs pirms debijas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kičenoka, kura pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju, WTA rangā ieņem vien 419. vietu. Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās divas reizes un Ostapenko tagad guva trešo uzvaru. Latvijas tenisiste 2014. gadā ITF turnīrā Francijā uzveica pretinieci ar 6-2, 6-2, bet tieši pirms gada WTA turnīrā Stambulā kvalifikācijā Kičenoka spēja aizvadīt vien divus geimus, kad pārtrauca maču.

Kičenoka 2014. gadā WTA rangā bija pakāpusies līdz simtajai pozīcijai, tomēr pēdējā laikā viņa vienspēlēs sacenšas neveiksmīgi un pirms šī turnīra bija zaudējusi četros mačos pēc kārtas, tiesa, Florjanopolisas sacensību kvalifikācijā ukrainiete nedēļas nogalē spēja gūt divas uzvaras, pieveicot arī savu dvīņumāsu Ludmilu.

WTA turnīru pamatsacensībās Nadja Kičenoka nevienā mačā nav spējusi uzvarēt kopš 2014. gada vasaras.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā Monreālas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 5-7, 1-6 piekāpās rumānietei Monikai Nikulesku, ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Iepriekšējo uzvaru Ostapenko guva 19. jūnijā Īstbornas "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Tāpat Ostapenko Florjanopolisā spēlēs arī dubultspēlēs, kur viņas un Čuanas Čiadzjunas no Taivānas duets izlikts ar otro numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu.

Pagājušajā gadā šajā turnīrā piedalījās cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura aizkļuva līdz sacensību pusfinālam.

Šis vairākām tenisistēm ir noslēdzošais turnīrs pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kur tenisa sacensības risināsies no 6. līdz 14. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!