Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc sensacionālās uzvaras Francijas atklātajā čempionātā sarunā ar Latvijas medijiem atzina, ka viņa joprojām grib kortā tikties ar savu bērnības dienu elku Serēnu Viljamsu.

Ostapenko sestdien "French Open" finālā ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica turnīra trešo numuru rumānieti Simonu Halepu, ierakstot jaunu lappusi pasaules tenisa un Latvijas sporta vēsturē. Pirmdienas vakarā Ostapenko atgriezās Latvijā, bet saspringtajā grafikā otrdien tikās ar Latvijas medijiem.

"Tagad esmu mājās un gribas atpūsties, jo esmu ļoti nogurusi. Pēc fināla bija daudz kas jādara – divu stundu intervijas, nākamajā dienā fotosesijas un intervijas. Uzmanība ir patīkama lieta, bet tā ir nogurdinoša," neslēpa Ostapenko.

Tagad Ostapenko dažas dienas atpūtīsies, bet nākamnedēļ uzsāks zālāja sezonu ar turnīru Birmingemā. 3. jūlijā sāksies sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs, prestižais Vimbldonas čempionāts, kurā Ostapenko pēc sensacionālā starta "Roland Garros" būs pievērsta liela uzmanība.

"French Open" turnīra laikā Ostapenko parādīja spēju saņemties svarīgos brīžos, kas līdz šim viņas sniegumā nebija novērojams. Pati tenisiste atzina, ka speciāli psiholoģiski turnīram nebija gatavojusies, bet lieki nav nervozējusi, jo spēle gājusi no rokas.

"Serēna Viljamsa vienmēr bijusi mans elks, tāpēc spēlēju agresīvi (kā viņa). Ceru, ka Serēna pēc bērniņa piedzimšanas atgriezīsies tenisā un man būs iespēja uzspēlēt pret viņu," sacīja Ostapenko, kura ar vienu no visu laiku izcilākajām tenisistēm vēl ne reizi nav tikusies.

Runājot par Ostapenko nosvērtību, mamma Jeļena Jakovļeva norādīja uz pieaicinātās spāņu treneres Anavelas Medinas Garigesas pieaicināšanu. "Jeļena šo sezonu iesākusi ļoti labi. Jau Austrālijas čempionātā viņa bija gatava labam sniegumam, tad Čārlstonā labi nospēlēja. Viņa pirms tam nespēja koncentrēties, tāpēc ļoti labi izdarījām, ka paņēmām spāņu treneri. Viņa ielika Aļonā pārliecību."

"Finālā pie pilna stadiona nebija grūti spēlēt, jo visi mani atbalstīja. Es jutos ļoti ērti. Atbalstu jutu arī jau spēlēs pret Karolīnu Vozņacki, pret Timei Bačinski. Fanu kluba izveidošana būtu jauka, bet līdz tam vēl ir ļoti tālu," par saviem atbalstītājiem teica Ostapenko, pieļaujot, ka "French Open" finālā tribīnēs varēja būt ap 50 fanu no Latvijas.

Ostapenko sarunā ar žurnālistiem atklāja vienu māņticību. "Man ir viena rotaļlieta, ko es vienmēr ņemu līdz. Kad man bija 10 gadu, tad es to mantiņu aizmirsu un zaudēju daudz spēles. Tagad man tā rotaļlieta ir vienmēr līdzi."

Uzvarot "French Open", Ostapenko nopelnīja 2,1 miljonu eiro lielu naudas balvu, kas krietni vairāk nekā viņa turnīros ieguva līdzšinējā karjerā. Kā atzina Ostapenko mamma un trenere Jeļena Jakovļeva, Francijā nodokļos būs jāsamaksā kādi 15%, bet nākamgad, visticamāk, tiks piemērots jau progresīvais nodoklis. Tomēr finanšu lietām mamma un meita nepievērš uzmanību, vairāk domājot par pašu spēli.

"Mums bija līgums ar "adidas", bet tagad aģents runā ar sponsoriem un domāju, ka drīz būs daudz jaunu piedāvājumu," sacīja Ostapenko.

Runājot par nākotnes plāniem un vēlmi kādreiz kļūt par pasaules vadošo tenisisti, Ostapenko īsi atbildēja: "Nekas nav mainījies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!