Foto: AP/Scanpix

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko otrdien duetā ar amerikānieti Rakelu Atavo izcīnīja pārliecinošu uzvaru Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Ostapenko un Atavo, kuras turnīrā izliktas ar trešo numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-2 aptuveni stundas laikā pārliecinoši apspēlēja Kseniju Knollu no Šveices un Demi Šūrsu no Nīderlandes, un iekļūšana ceturtdaļfinālā viņām ļāvusi uzreiz tikt pie 100 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Nākamajā kārtā Latvijas un ASV duetam pretī stāsies britu tenisistes Naomi Breidija un Anna Smita.

Ostapenko un Atavo aprīļa sākumā spēlēja kopā arī Čārlstonas "Premier" turnīrā, kur aizkļuva līdz pusfinālam. Ostapenko dubultspēļu rangā šonedēļ ieņem 46.vietu, kas ir viņas karjeras rekords. Savukārt Atavo ir dubultspēļu speciāliste un karjerā tikusi pie 16 WTA pāru tituliem. Amerikāniete pašreiz dubultspēļu rangā ir 21. vietā, bet pirms diviem gadiem spēja pakāpties pat uz desmito pozīciju.

Ostapenko pārvarējusi arī Štutgartes turnīra vienspēļu sacensību kvalifikāciju, tiekot pie iespējas startēt pamatturnīrā. Tā pirmajā kārtā Latvijas tenisiste mērosies spēkiem ar amerikānieti Koko Vandeveju, kura rangā ir 23 .pozīcijā; šim duelim jānotiek trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!