Foto: AFP/Scanpix

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien iekļuva Polijas pilsētā Sobotā notiekošā ITF 75 000 sērijas vienspēļu turnīra finālā, tik augstas raudzes sacensībās līdz titula mačam tiekot pirmoreiz karjerā.

WTA ranga 124.vietā esošā Ostapenko pusfināla cīņā ar 6-3, 2-6, 6-3 uzvarēja nīderlandieti Kiki Bertensu, kura WTA rangā ieņem 114.vietu un turnīrā bija izlikta ar otro numuru.

Titula mača sasniegšana Ostapenko devusi 70 WTA vienspēļu ranga punktus, bet cīņā par savu otro titulu šogad viņa svētdien spēkosies ar Petru Cetkovsku no Čehijas, kura pasaules rangā atrodas 227.pozīcijā.

Iepriekš šogad Ostapenko marta sākumā triumfēja ITF 50 000 sērijas turnīrā Sanktpēterburgā, bet ITF 75 000 sērijas turnīra vienspēļu finālu viņa sasniegusi pirmoreiz karjerā.

Zīmīgi, ka Ostapenko savā karjerā tikai pa reizei zaudējusi ITF vienspēļu un dubultspēļu turnīru finālmačos. Vienspēlēs viņai martā neizdevās triumfēt Ķīnā notikušā Cjuaņdžou ITF 50 000 sērijas turnīra finālā, bet dubultspēlēs pirmo neveiksmi Latvijas sportiste cieta piektdien, kad Sobotā kopā ar zviedrieti Kornēliju Listeru ar 6-7 (2:7), 4-6 piekāpās Nīderlandes sportistēm Bertensai un Ričelai Hogenkampai, kuras bija izliktas ar ceturto numuru.

Jaunā Latvijas tenisiste bijusi labākā sešos ITF 10 000 sērijas vienspēļu un piecos dubultspēļu turnīros, kā arī trijās ITF 25 000 sērijas dubultspēļu sacensībās un vienās ITF 50 000 vienspēļu sacensībās.

Kā zināms, šonedēļ sasniegtā 124.vieta WTA vienspēļu rangā ir augstākā Ostapenko līdzšinējā karjerā un jau tagad skaidrs, ka nākamajā nedēļā viņa turpinās progresu.

LETA jau vēstīja, ka cita Latvijas tenisiste Laura Gulbe sestdien piedzīvoja zaudējumu Igaunijā notiekošā Pērnavas ITF 10 000 sērijas vienspēļu turnīra pusfinālā. WTA ranga 993.vietā esošā latviete ar 4-6, 6-4, 4-6 piekāpās Lietuvas tenisistei Joanai Eidukonītei, kura WTA rangā patlaban nav atrodama.

Par pusfināla sasniegšanu Gulbe nopelnīja četrus WTA ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!