Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko jaunākajā WTA rangā ir zaudējusi vienu pozīciju, noslīdot uz 13. vietu, taču saglabājusi Latvijas pirmās raketes godu.

Uz 13. vietu Jeļenu nobīdījusi Francijas pārstāve Kristīna Mladenoviča, kura aizvadītajā nedēļā Nīderlandē iekļuva "WTA International" turnīra ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, uz rekordaugsto 12. pozīciju WTA rangā 20 gadus vecā Ostapenko pacēlās pēc sensacionālās uzvaras Francijas atklātajā tenisa čempionātā.

Otra spēcīgākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā rangā ir saglabājusi 19. vietu.

No pārējām trim WTA rangā esošajām Latvijas sportistēm visaugstāk ir Diāna Marcinkēviča, kura gan ir zaudējusi sešas vietas un atrodas 323. vietā. Laurai Gulbei progress par vienu pozīciju (1130.), bet Danielai Vismanei - par divām (1223.).

WTA ranga vadībā bez izmaiņām ir spēcīgāko sešinieks – pasaules pirmās raketes godu saglabā vāciete Angelika Kerbere, kurai seko rumāniete Simona Halepa, čehiete Karolīna Plīškova, amerikāniete Serēna Viljamsa, ukrainiete Elina Svitolina un slovākiete Dominika Cibuļkova. Uz septīto vietu pacēlusies angliete Džoanna Konta, uz astoto nobīdot Dānijas tenisisti Karolīnu Vozņacki. KrievieteSvetlana Kuzņecova un poliete Angeška Radvaņska saglabājušas attiecīgi devīto un 10. pozīciju.

Savukārt vīriešu ATP rangā lejupslīdi turpinājis Ernests Gulbis, kurš zaudējis vēl 82 pozīcijas un tagad atrodas piektā simta beigās, 576. pozīcijā.

Latvijas pirmās raketes godu saglabājis Miķelis Lībietis, kurš zaudējis piecas pozīcijas un ir 467. vietā. Kāpums par trim vietām ir Mārtiņam Podžus (793.) un Krišjānim Stabiņam (913.), par divām vietām augstāk ir Rūdolfs Mednis (1558.). Rihards Emuliņš noslīdējis par vienu pozīciju (1644.), savukārt lielākais progress rangā no Latvijas tenisistiem ir Jānim Podžus, kurš pacēlies par deviņām pozīcijām (1835.). Artūram Lazdiņam kāpums par piecām vietām (2067.).

ATP ranga vadībā vietas saglabājis gandrīz viss pirmais desmitnieks, izņemot Vāciju pārstāvošo Aleksandru Zverevu, kurš no 10. vietas noslīdējis uz 12. TOP 10 tagad noslēdz francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga. Pirmās raketes godā joprojām ir anglis Endijs Marejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!