Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta trešo kārtu piektdien, 19. janvārī, neizdevās pārvarēt Latvijas pirmajai raketei Jeļenai Ostapenko, kas Baltijas sportistu duelī piekāpās igaunietei Anetei Kontaveitai.

Kļūdām pārbagātā mačā gandrīz divu stundu cīņā Ostapenko, kura bija izlikta ar septīto numuru, piekāpās ar 3-6, 6-1, 3-6.

Pirmajā setā tenisistes pārsvarā uzvarēja pretinieces serves geimus un tikai reizi Kontaveita uzvarēja savu serves geimu, kas šoreiz bija izšķirošs. Igauniete uzvarēja kļūdām bagāto pirmo setu ar 6-3, bet pēc tā Ostapenko palūdza medicīnisko pārtraukumu.

Pārtraukumā Ostapenko kārtīgi tika noteipots kreisais augšstilbs, kas viņai sagādāja problēmas vairākas izspēlēs seta sākumā. Tomēr gūtais savainojums neliedza viņai stabilizēt spēli, un Ostapenko viegli panāca 5-0 savā labā. Pēc tam Ostapenko gan zaudēja serves geimu, tomēr uzreiz lauza pretinieces serves geimu un svinēja panākumu otrajā setā.

Izšķirošajā setā tenisistes atkal apmainījās breikiem un seta vidū rezultāts bija līdzīgs 3-3. Mača likteni izšķīra septītais geims, kas ilga vairāk nekā 12 minūtes. Šajā geimā vairākas reizes rezultāts bija "vienādi", Ostapenko atspēlēja četras breikbumbas, bet piekto iespēju izmantoja igauniete, izvirzoties vadībā setā ar 4-3. Pēc tam Kontaveita uzvarēja serves geimu, savukārt devītajā geimā lauza Ostapenko servi un guva uzvaru visā cīņā.

Tagad nākamajā kārtā Kontaveita tiksies ar spoānietu Karlu Suaresu Navaro, kas trešās kārtas mačā pieveica igaunieti Kaiu Kanepi. Savukārt Ostapenko pēc izkrišanas no "Australian Open" sevišķi nezaudēs vietu pasaules rangā, jo arī pērn Melburnā aizcīnījās līdz trešajai kārtai.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!