Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA pasaules vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par trim vietām uz 305.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords.

Pagājušajā nedēļā Latvijas pārstāve tika līdz ceturtdaļfinālam Ekerdrevilas ITF 25 000 sērijas turnīrā Francijā, bet nedēļu pirms tam neveiksmīgi centās kvalificēties ITF 50 000 sērijas turnīram citā Francijas pilsētā Nantē.

Pašlaik 17 gadus vecā šīgada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja oktobrī rangā bija pakāpusies līdz 306.pozīcijai, kas bija viņas tā brīža rekords.

Latvijas vadošā sportiste rangā ir Diāna Marcinkēviča, kura tajā zaudējusi trīs vietas un pašlaik ieņem 219.pozīciju.

Pagājušajā nedēļā Latvijas pārstāve sacentās Kaptivailendas ITF 50 000 sērijas turnīrā ASV, kur vienspēlēs zaudēja jau pirmajā kārtā, bet dubultspēlēs aizkļuva līdz pusfinālam. Iepriekš Marcinkēviča turnīru sēriju bija plānojusi turpināt Indijā, kur viņai šonedēļ bija paredzēta vieta Mumbajas ITF 25 000 sērijas sacensību pamatturnīrā, taču sportiste izlēmusi tur nedoties. Tā vietā viņa novembra vidū piedalīsies sacensībās Polijā.

Latvijas pārstāves karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta šīgada aprīlī.

Citviet Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā pakāpusies par 11 vietām uz 1001.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet 1156.vietā atrodas Anastasija Homutova, kas arī ir viņas rekords.

WTA turnīru sezona ir noslēgusies, tāpēc tā augšgalā šogad izmaiņas vairs nenotiks.

Gadu ranga pirmajā vietā noslēgs amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas. Trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz Petru Kvitovu no Čehijas, bet piektā ir Ana Ivanoviča no Serbijas.

Sesto pozīciju ieņem poliete Agņeška Radvaņska, pozīciju zemāk atrodas Eižēnija Bušāra no Kanādas, bet astotā ir dāniete Karolīne Vozņacki. No ranga izslēgta ķīniete Na Li, kura septembrī paziņoja par karjeras noslēgšanu, tāpēc uz attiecīgi devīto un desmito vietu pakāpušās Angelika Kerbere no Vācijas un Dominika Cibuļkova no Slovākijas.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča pakāpusies par piecām vietām uz 163.pozīciju, bet Līga Dekmeijere pēc vienas vietas zaudēšanas tagad atrodama 336.pozīcijā. Par vienu pozīciju rangā pakāpusies Ostapenko, kura tagad ieņem 451.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!