Foto: AFP/Scanpix
Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko svētdien prestižā Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 5-7, 0-6 piekāpās krievietei Jeļenai Vesņinai, kura sacensības sāka ar kvalifikāciju.

Sīva cīņa bija tikai pirmajā setā, kas notika ilgāk par stundu. Ostapenko pirmajā setā neizmantoja četras setbumbas un zaudēja šī mača pēdējos desmit geimos pēc kārtas.

Pirmā seta pirmajos divos geimos cīņa bija punkts punktā, tomēr Ostapenko izdevās lauzt pretinieces servi un izvirzīties 2-0 vadībā. Turpinājumā abas tenisistes katra uzvarēja geimu pie savas serves, taču pēc tam veiksmīgāk spēlēja Vesņina, kura setā panāca neizšķirtu 3-3.

Ostapenko bija tuvu tam, lai vēlreiz zaudētu geimu pie savas serves, taču Latvijas tenisiste atspēlēja breikbumbu un atguva vadību. Ostapenko uzvarēja arī nākamo geimu, bet tam sekoja divas neveiksmes un Vesņina panāca neizšķirtu 5-5.

Latvijas tenisiste turpinājumā nespēja uzvarēt nevienu izspēli pie savas serves un tādējādi nokļuva iedzinējos. Vesņina uzvarēja arī nākamo geimu un guva panākumu mača pirmajā setā.

Ostapenko otrajā setā vairs nespēja uzvarēt nevienu geimu un atzina pretinieces pārākumu.

Līdz ar to Ostapenko sacensības noslēdza ar iegūtiem desmit WTA ranga punktiem.

Pašlaik Ostapenko WTA rangā ir 37. vietā un sacensību pamatturnīrā iekļuva kā viena no pēdējām. Tikmēr 29 gadus vecā Vesņina pasaules rangā atrodama 54. pozīcijā, tāpēc vieta Madrides turnīra pamatsacensībās viņai bija jāizcīna caur kvalifikāciju. Tajā krieviete, būdama izlikta ar otro numuru, pārvarēja abas kārtas – vispirms viņa ar 6-0, 6-3 sagrāva "wild card" īpašnieci Silviju Soleru-Espinosu (WTA ranga 127. vieta), bet pēc tam ar 6-3, 6-0 pārspēja baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču (WTA 99.).

Ostapenko ar Vesņinu līdz šim savā starpā vēl nebija spēkojušās.

Šosezon Ostapenko, startējot tikai WTA turnīros, ņemot vērā arī kvalifikācijas cīņas, ir izcīnījusi desmit uzvaras 21 mačā. Savukārt pamatturnīru mačos viņai ir deviņas uzvaras 17 cīņās. Tāpat Ostapenko Federāciju kausā Latvijas komandas rindās izcīnīja vienu uzvaru trīs mačos, līdz ar to viņas šīs sezonas bilance vienspēlēs ir 11 uzvaras un 12 zaudējumi.

Kā zināms, šonedēļ Ostapenko piedalījās Prāgas WTA "International" sērijas turnīrā, bet jau pirmajā kārtā ar 7-5, 2-6, 1-6 piekāpās savai vienaudzei Anai Konjuhai.

Līdz ar to Latvijas tenisiste māla sezonu iesākusi ar zaudējumu pirmajā kārtā jau divos turnīros pēc kārtas.

Vesņinas karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 21. vieta 2013. gada jūlijā, savukārt 2014. gada februārī viņa dubultspēļu rangā atradās augstajā trešajā pozīcijā. Krieviete uzskatāma tieši par dubultspēļu speciālisti, jo tur viņa guvusi 12 WTA titulus, turklāt divi no tiem ir "Grand Slam", kamēr vienspēlēs viņai tādi ir tikai divi.

Abus WTA vienspēļu titulus Vesņina ieguva 2013. gadā.

Savukārt aprīļa sākumā Vesņina aizkļuva līdz Čārlstonas WTA "Premier" turnīra finālam, kurā viņa ar 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās amerikāniete Sloeinai Stīvensai. Tikmēr februārī šādas pašas raudzes sacensībās Dohā, kur Ostapenko aizkļuva līdz finālam, krieviete sasniedza ceturtdaļfinālu.

Vesņina Madrides turnīra otrajā kārtā tiksies ar Čehijas tenisa zvaigzni Petru Kvitovu, kura izlikta ar piekto numuru, vai speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieci Laru Arruavarrenu.

Pērn Ostapenko šajā nedēļā spēlēja ITF turnīrā Trnavā, kurā aizkļuva līdz pusfinālam, tāpēc viņai bija jāaizstāv 50 WTA ranga punkti.

Tikmēr Madrides turnīrā nepiedalās pasaules vadošā tenisiste amerikāniete Serēna Viljamsa, kura cīnās ar veselības problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!