Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko, sagaidot leģendārās amerikānietes Serēnas Viljamsas oficiālo atgriešanos kortā pēc dzemdībām, kārtējo reizi paudusi cieņu pret sportisti.

Ostapenko norādījusi, ka Serēnas Viljamsas ieguldījums sieviešu tenisā nevar tikt pārvērtēts.

"Viņa ir apbrīnojama sportiste," sacīja Ostepenko. "Viņa ir ļoti īpaša. Tas, ko viņa izdarījusi sieviešu tenisam, ir milzīgi."

Amerikāniete, kurai ir 23 "Grand Slam" turnīru vienspēļu uzvarētājas tituli, ceturtdien Indianvelsā WTA "Premier" turnīra ievadā spēlēlēs savā pirmajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) turnīrā kopš uzvaras 2017.gada Austrālijas atklātajā čempionātā. Viņa spēkosies ar WTA rangā 53.vietā esošo Zarinu Dijasu no Kazahstānas.

"Esmu gatava lēcienam un skatīšos, kas notiks," 36 gadus vecā Viljamsa sacīja laikrakstam "Wall Street Journal".

Decembra beigās Abū Dabī Viljamsa aizvadīja paraugspēli Ostapenko, kurā zaudēja, Šīs nedēļas sākumā viņa aizvadīja paraugspēli Ņujorkā, bet februārī - dubultspēli ASV komandā Federāciju kausa izcīņā.

Daudzas pasaules tenisa zvaigznes apsveikušas Viljamsu ar atgriešanos.

"Visām mums interesēs kā viņa spēlēs," sacīja pagājušā gada Vimbldonas turnīra uzvarētāja Garvinje Mugurusa. "Viņa ir viena no labākajām spēlētājām, tāpēc skaisti redzēt viņu atgriežamies, īpaši pēc kļūšanas par māti. Tas ir vareni."

Turpretī čehiete Karolīna Plīškova izteikusies, ka vienā turnīrā vēl nebūs iespējams novērtēt Viljamsas spējas. "Man nav pieredzes ar mazuļa piedzimšanu, taču uzskatu, ka gan ķermenī, gan domāšanā var būt daudz izmaiņu. Viņa var atkal spēlēt labu tenisu, taču nezinu vai tas būs jau tagad, vai nāksies vēl brīdi pagaidīt."

Serēna kopā ar savu vecāko māsu Venusu savulaik 14 gadus boikotēja Indianvelsas turnīru 2001.gada finālspēles laikā piedzīvotās skatītāju negatīvās attieksmes dēļ. 2015.gadā viņa atgriezās, taču ceļgala traumas dēļ izstājās pirms pusfināla spēles pret Simonu Halepu.

Zīmīgi, ka ceturtdien vakara sesijā Indianvelsā notiks uzreiz divu kādreizējo čempioņu un WTA ranga līderu atgriešanās - savu pirmo maču kopš pērnā Vimbldonas turnīra aizvadīs baltkrieviete Viktorija Azarenka, spēkojoties ar britu tenisisti Heteri Vatsoni. Kā zināms, baltkrieviete, cīnoties par bērna aizbildniecību, joprojām nedrīkst atstāt Kalifornijas štatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!