Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā, Francijas atklātajā tenisa čempionātā ar rezultātu 2-6, 6-2, 6-4 ceturtās kārtas spēlē pārspējot Samantu Stosuru no Austrālijas.

Abām tenisistēm šī bija otrā tikšanās reize. Iepriekš abas tenisistes tikās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kad Ostapenko zaudēja ar 1-6, 6-3, 6-2. Ostapenko pasaules rangā ierindojas 47. vietā, savukārt Stosura ir rangā ieņem 22. vietu, bet šajā turnīrā bija izlikta ar 23. numuru.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu WTA rangā. Viņa pirmo reizi ielauzīsies TOP 30.

Pirmajā setā Stosura kortā dominēja, izvirzoties vadībā ar 4-0. Tad Ostapenko vienu breiku atspēlēja, taču Stosura uzreiz vēlreiz lauza Latvijas sportistes servi. Seta izskaņā abas tenisistes uzvarēja pretinieces serves geimus, un Austrālijas sportiste guva drošu uzvaru – 6-2.

Otrais sets iesākās līdzīgā cīņā, bet pie rezultāta 2-2 Ostapenko pārņēma spēles kontroli savās rokās un otro setu noslēdza ar četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas. Izšķirošajā, trešajā, setā, Ostapenko piektajā geimā lauza pretinieces servi, un viena breika pārsvaru viņa nosargāja līdz mača beigām.

Ostapenko pretiniece ceturtdaļfinālā būs Karolīna Vozņacki, kuru Latvijas pārstāve visas trīs reizes ir uzvarējusi. Šobrīd pasaules rangā Vozņacki ir 12. vietā.

Jau vēstīts, ka "French Open" noslēdzās citai Latvijas pārstāvei Anastasijai Sevastovai, kura piedzīvoja sagrāvi trešajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!