Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā pirmdien, 23. janvārī, iekļuva Jeļenas Ostapenko pāridarītāja Karolīna Pliškova, kā arī Džoanna Konta, Mirjana Lučiča-Baroni un slavenā Serēna Viljamsa, kas šonedēļ var sev nodrošināt atgriešanos WTA ranga galvgalī.

Pliškova sestdien "Australian Open" trešās kārtas spēlē divu stundu smagā cīņā tikai trīs setos ar 4-6, 6-0, 10-8 pieveica 19 gadus veco Latvijas tenisisti Ostapenko, bet pirmdien ceturtdaļfinālā 72 minūšu laikā divos setos ar 6-3, 6-3 pārspēja mājinieci Darju Gavrilovu. Tādējādi spēlē pret Ostapenko zaudētais sets Pliškovai joprojām ir vienīgais četros mačos Melburnas kortos šajā gadā.

Čehietei, kura ir izlikta ar piekto numuru, šis ir veiksmīgākais "Australian Open" karjerā, un viņa nākamnedēļ WTA pasaules rangā iekļūs labāko trijniekā. Tagad ceturtdaļfinālā viņas pretiniece būs ranga 79. vietas īpašniece Lučiča-Baroni, kas astotdaļfinālā ar 6-4, 6-2 pārspēja amerikānieti Dženiferu Breidiju.

Citā spēlē pirmdien amerikāniete Serēna Viljamsa, kura tagad ir galvenā favorīte uz uzvaru "Australian Open", ar 7-5, 6-4 pieveica vēl vienu Čehijas tenisisti Barboru Štricovu. Viljamsai spēles gaitā bija septiņas mačbumbas, kuras neizmantoja, bet astotais mēģinājums bija veiksmīgs.

Ceturtdaļfinālā Viljamsa spēlēs pret britu tenisisti Kontu, kas savā astotdaļfināla mačā ar 6-1, 6-4 pieveica krievieti Jekaterinu Makarovu.

Ja Viljamsa spēs septīto reizi karjerā triumfēt Melburnas kortos, tad viņa ne tikai atgūs WTA ranga pirmās raketes godu, bet arī labos leģendārās Štefijas Grāfas rekordu. Vāciete savulaik karjeras laikā izcīnīja uzvaras 22 "Grand Slam" turnīros, ko pērn uzvarot Vimbldonas čempionātā atkārtoja Serēna Viljamsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!