Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko neslēpa, ka ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas spēle pret vācieti Andrea Petkoviču bija ļoti smaga, tomēr viņa bija priecīga, ka spēles galotnē tomēr spēja gūt uzvaru.

Jau vēstīs, ka "US Open" pirmās kārtas cīņā Ostapenko ar rezultātu 6-4, 4-6, 7-5 pārspēja vācieti Andrea Petkoviču.

"Šodien bija ļoti smags mačs. Es ļoti cienu, kā Andrea šodien spēlēja, viņa cīnījās par katru punktu līdz spēles beigām. Man tiešām šī uzvara bija jāizcīna. Esmu priecīga, kā es nospēlēju mača izskaņā," pēc spēles intervijā uz korta stāstīja Ostapenko.

Latvijas tenisistei trešajā setā pie rezultāta 5-4 bija divas mačbumbas, tomēr viņa tās nerealizēja, un Petkoviča saasināja cīņu par uzvaru. "Es cīnījos līdz pašām beigām, lai arī spēles pavediens man bija pazudis, kad neizmantoju divas mačbumbas. Turpināju cīnīties līdz pašam pēdējam punktam," viņa uzsvēra.

Ņujorkā šobrīd valda liels karstums, tāpēc tenisistēm bija jāpārvar arī šīs grūtības. Pirms pēdējā seta tenisistēm bija neliels pārtraukums, lai atveldzētos.

"Šeit bija ļoti mitrs un silts gaiss, un spēle bija ilgāka par divām stundām, bet mēs abas parādījām labu tenisu. Šajos turnīros pirmās kārtas ir ļoti neprognozējamas," teica Ostapenko.

Otrajā kārtā Ostapenko spēkosies ar Teilori Taunsendu no ASV, kura WTA rangā ierindojas 73. vietā un kura savā pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 6-4, 6-3 uzvarēja savu tautieti Amandu Aņisimovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!