Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi rekordaugsto desmito pozīciju.

Jau vēstīts, ka Ostapenko aizvadītajā nedēļā WTA rangā pakāpās uz desmito vietu, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Šajā nedēļā viņa šo pozīciju saglabāja, bet šonedēļ Seulas WTA "International" sērijas turnīrā viņa izsēta ar pirmo numuru.

Cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova saglabājusi 18. pozīciju. Viņa šonedēļ nepiedalīsies nevienā turnīrā, jo atsauca dalību no starta Tokijas WTA "Premier" sērijas sacensībās.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča pakāpusies ieņem 298. pozīciju, Daniela Vismane ierindojas 1027. pozīcijā, bet Irina Ļapustina - 1135.vietā.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Latvijas vīriešu pirmā raketa Ernests Gulbis zaudējis divas pozīcijas un ieņem 212.vietu. Gulbis pirmdien turpinās cīņu par kvalificēšanos Sanktpēterburgas turnīra pamatsacensībām.

Latvijas otrais labākais tenisists šobrīd ir Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par septiņām vietām un ierindojas 683.pozīcijā, savukārt Miķelis Lībietis atrodams 714.pozīcijā.

Vēl Artūrs Lazdiņš ieņem 1338. vietu, 1485.pozīcijā ierindojas Krišjānis Stabiņš, Rihards Emuliņš atrodams 1677.pozīcijā, bet Roberts Grīnvalds un Jānis Podžus ieņem dalītu 1781. pozīciju. Visbedzot Rūdolfs Mednis noslīdējis uz 1885. vietu.

WTA ranga līderpozīcijā atrodas Garvīne Mugurusa, kurai seko Simona Halepa, Jeļina Svitoļina, Karolīne Plīškova un Venusa Viljamsa. TOP 10 atrodamas arī Karolīna Vozņacki, Johanna Konta, Svetlana Kuzņecova un Dominika Cibulkova.

ATP rangā Rafaels Nadals ir pirmajā vietā, aiz viņa ierindojas Rodžers Federers, Endijs Marejs, Aleksandrs Zverevs un Marins Ciličs, bet nākamajās pozīcijās atrodami Novāks Džokovičs, Dominiks Tīms, Stens Vavrinka, Grigors Dimitrovs un Pablo Kareno Busta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!