Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Vimbldonas čempionāta otrās kārtas spēlē ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja Fransuāzu Abandu no Kanādas, pirmo reizi iekļūstot šī turnīra trešajā kārtā.

Ostapenko maču iesāka ar pretinieces serves laušanu, taču viņa šo pārsvaru nespēja noturēt un turpinājumā zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Vienu breiku viņa atspēlēja, tomēr Abanda prata pārsvaru neizsēt un izvirzīties vadībā.

Ostapenko otro setu arī iesāka ar uzvarētu Abandas serves geimu un izvirzīšanos vadībā ar 3-1, tomēr kanādiete rezultātu izlīdzināja. Geima turpinājumā tenisistes apmainījās ar breikiem, un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Ostapenko bija pārāka ar 7:3. Trešā seta iesākumā Abanda ieguva divu geimu pārsvaru, tomēr Latvijas tenisiste ātri atspēlējās, bet astotajā geimā izmantoja iespēju lauzt pretinieces servi. Maču viņa prata novest līdz uzvarai. Ostapenko spēli uzvarēja nepilnu divu stundu laikā.

Abām tenisistēm, kuras ir vienaudzes, šī bija pirmā tikšanās reize pieaugušo tenisā, bet junioru līmenī kanādiete abas reizes izcīnīja uzvaru pār Latvijas sportisti. Ostapenko WTA rangā šobrīd ir 13.vietā, bet Abanda ieņem 142. pozīciju.

Trešajā kārtā Ostapenko sacentīsies ar itālieti Kamilu Džordži, kura ar 6-4, 6-7, 6-1 pārspēja Medisoni Kīzu.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!