Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas spēlē ar rezultātu 7-6 (7:4) pārspēja baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču, otro gadu pēc kārtas sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Ostapenko šo maču iesāka ļoti neveiksmīgi, un viņa divreiz zaudēja serves geimu un nonāca iedzinējos ar 0-3. Šis deficīts saglabājās arī turpinājumā, un Sasnovičai bija iespēja servēt par uzvaru setā pie rezultāta 5-2. Ostapenko tajā brīdī sāka spēlēt daudz agresīvāk un precīzāk. Viņa izlīdzināja rezultātu 5-5, un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Latvijas sportiste darbojās pārliecinošāk.

Otrajā setā Ostapenko turpināja spēlēt ar lieliem apgriezieniem, un viņa pretiniecei neatstāja cerības uz uzvaru. Latvijas sportiste uzvarēja visus pretinieces serves geimus, kā arī nosargāja savējos. Noslēgumā gūta pārliecinoša uzvara.

Šī abām tenisistēm bija trešā savstarpējā spēle, un Ostapenko izcīnījusi uzvaru visās spēlēs. Šis panākums Ostapenko garantēja 430 WTA ranga punktus. Arī pagājušajā gadā viņa Vimbldonā iekļuva ceturtdaļfinālā.

Nākamajā kārtā Latvijas tenisiste pretiniece būs slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-4, 6- uzvarēja Taivānas tenisisti Suveju Sje. Cibulkova pasaules rangā ierindojas 33. vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!