Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangu sarakstā ir saglabājušas savas rekorda pozīcijas – Ostapenko joprojām aizņem septīto, bet Sevastova – 15. vietu. Savukārt Ernestam Gulbim ATP rangā neliels kāpums un viņš pietvojies otrajam simtam.

Lielākais kāpums pirmajā desmitniekā ir dānietei Karolīnai Vozņacki, kura pirmo reiz karjerā triumfēja sezonas noslēguma turnīrā Singapūrā, finālā pārspējot amerikānieti Venusu Viljamsu. Vozņacki ar to pakāpusies uz trešo vietu, kamēr pirmās divas pozīcijas arī pēc Singapūras turnīra saglabājušas rumāniete Simona Halepa un spāniete Garvinje Mugurusa.

Vienu pozīciju rangā zaudējusi čehiete Karolīna Plīškova (4. vieta), Venusa Viljamsa saglabājusi piekto vietu, bet par divām vietām zemāk noslīdējusi ukrainiete Elina Svitoļina, kura tagad atrodas sestajā vietā.

Pārējās TOP10 tenisistes, sākot ar Ostapenko, savas pozīcijas WTA rangā ir saglabājušas – francūziete Karolīne Garsija ir astotā, angliete Džoanna Konta devītā, bet desmitnieku noslēdz vēl viena Francijas sportiste Kristina Mladenoviča.

Pārējām WTA rangā esošajām sportistēm kritums – Diāna Marcinkēviča zaudējusi trīs pozīcijas un noslīdējusi uz 288. vietu, Daniela Vismane ir par četrām vietām zemāk un nonākusi 1007. pozīcijā, bet Irina Ļapustina pazaudējusi vienu pozīciju un atrodas 1105. vietā.

ATP rangā kāpums visiem Latvijas tenisistiem, izņemot Miķeli Lībieti. Ernests Gulbis savu situāciju uzlabojis par divām pozīcijām un ieņem 201. vietu, Mārtiņš Podžus pakāpies par 19. pozīcijām uz 628. vietu. Kāpums par 20 pozīcijām Rihardam Emuliņam un Jānim Podžus (abiem dalīta 1639. vieta), 21 vietu augstāk ir Roberts Grīnvalds (1740.), deviņu vietu progress ir Krišjānim Stabiņam (1452.), bet 13 vietu kāpums ir Artūram Lazdiņam (1300.). Miķelis Lībietis jaunākajā ATP rangā ir zaudējis četras vietas un noslīdējis uz 919. pozīciju.

ATP ranga TOP10 izmaiņas minimālas – līdera godu joprojām saglabā spānis Rafaels Nadals, otrais ir šveicietis Rodžers Federers, trešais - anglis Endijs Marejs. Uz ceturto vietu pacēlies Vāciju pārstāvošais Aleksandrs Zverevs, uz piekto nobīdot horvātu Marinu Čiliču. Pārējie spēcīgāko desmitnieka tenisisti – Dominiks Tiems, Novāks Džokovičs, Grigors Dmitrovs, Stens Vavrinka un Dāvids Žofins – savas iepriekšējās nedēļas pozīcijas saglabājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!