Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu rangā saglabājušas savas pozīcijas.

Ostapenko arī šonedēļ saglabājusi savu desmito pozīciju, kurā ierindojas kopš augusta beigām. Savukārt Sevastova otro nedēļu pēc kārtas ieņem 19. vietu. Abas tenisistes gatavojas sezonas noslēguma turnīriem Āzijā.

No pārējām Latvijas tenisistēm WTA rangā 303. vietā ierindojas Diāna Marcinkeviča, 573. vietā atrodama Daniela Vismane, bet ārpus pirmā tūkstoša ir Alise Čerņeca (1005.) un Irina Lapustina (1236.)

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā nav notikušas izmaiņas – līdere ir Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki un Angelika Kerbere. Labāko pieciniekā ir arī Karolīne Garsija un Petra Kvitova, savukārt TOP 10 atrodamas arī Jeļina Svitoļina, Naomi Osaka, Karolīna Plīškova un Sloeina Stīvensa.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pēc trīs pozīciju krituma ierindojas 149. vietā, bet Mārtiņš Podžus veicis trīs pozīciju kāpumu un atrodas 472. pozīcijā. Pārējie Latvijas tenisisti ATP rangā ir ārpus pirmā tūkstoša – Roberts Grīnvalds (1357.), Artūrs Lazdiņš (1447.), Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš (1699.) un Mārtiņš Rocēns (1937.).

Arī ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Rafaels Nadals ir līderis, bet aiz viņa ierindojas Rodžers Federers, Novāks Džokovičs, Huans Martins del Potro un Aleksandrs Zverevs. Sestajā vietā ir Marins Čiličs, nākamajā vietā ir Grigors Dmitrovs, bet astotajā, devītajā un desmitajā vietā ierindojas Dominiks Tīms, Kevins Andersons un Džons Isners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!