Foto: AFP/Scanpix

2017. gada Vimbldonas čempionāts būs pirmā reize Latvijas tenisa vēsturē, kurā sieviešu vienspēlēs starp izsētajām tenisistēm iekļautas divas Latvijas tenisistes – Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Ostapenko sensacionāli triumfēja sezonas iepriekšējā "Grand Slam" turnīrā Francijas atklātajā čempionātā, pēc kura pirmo reizi karjerā pasaules rangā ielauzās starp 20 labākajām tenisistēm. Šobrīd pasaules rangā viņa ieņem 14. vietu, bet pagaidām sacensībās nepiedalās bērniņa gaidībās esošā Serēna Viljamsa, tāpēc Latvijas tenisiste izsēta ar 13. numuru.

Tikmēr Sevastova pasaules rangā ieņem 19. vietu, bet izsēta būs ar 18. numuru.

Ostapenko pērn "French Open" pirmo reizi karjerā bija starp izsētajām, bet Sevastova trešajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas būs izliktā tenisiste.

Sieviešu vienspēļu turnīrā ar pirmo numuru izsēta pasaules ranga līdere Angelika Kerbere, otrā ir "French Open" fināliste Simona Halepa, bet trešā – Karolīna Pliškova.

Vīriešu vienspēlēs ar pirmo numuru izsēts pasaules ranga līderis Endijs Marejs, otrais – Novāks Džokovičs, trešais – Rodžers Federers, bet ceturtais – Rafaels Nadals. Tā ir pirmā reize pēdējos trīs gados, kad tā saucamā "lielā četrinieka" tenisisti Vimbldonā būs izsēti ar pirmajiem numuriem. Tādējādi savā starpā viņi varēs tikties ātrākais tikai pusfinālā.

Vimbldonas čempionātā ne vienmēr tenisistu izsēšana sakrīt ar pasaules rangu. Tāpēc arī rangā ceturtajā vietā esošais Džokovičs ir saņēmis otro numuru, bet pasaules ranga piektais numurus Federers ir trešais. Savukārt "French Open" čempions un māla seguma kortu speciālists Nadals pasaules rangā ir otrais, bet izsēts ar ceturto numuru.

Vīriešu vienspēlēs paredzējis startēt Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kuram tādu iespēju dod tā saucamais "aizsargātais rangs". Savainojumu dēļ Gulbis šogad ir spēlējis reti, arī nesekmīgi, tāpēc pasaules rangā atkritis uz 576. vietu, bet viņam dota atļauja pieteikties startam jau pamatsacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!