Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā zaudējušas pa vienai pozīcijai.

Jaunākajā rangā Ostapenko ieņem 13. pozīciju, bet Sevastova – 20. vietu. Abas Latvijas tenisisties aizvadītajā nedēļā pirmajā kārtā izstājās no Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra. Ostapenko vienu pozīciju zaudēja, jo neaizstāvēja pērn izcīnītos punktus, bet Sevastovas kritums skaidrojams ar to, ka viņu apsteidza Uhaņas turnīra uzvarētāja Arina Sabeļka.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ierindojas 356. vietā, Daniela Vismane atrodama 562. vietā, bet Alise Čerņecka ieņem 997. vietu.

WTA ranga pirmajā desmitniekā TOP 3 palicis nemainīgs – līdere Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki un Angelika Kerbere. Pa vienu vietu pakāpušās Petra Kvitova un Eļina Svitoļina, kuras ieņem ceturto un piekto vietu, bet uz sesto pozīciju pakāpusies Naomi Osaka. Karolīna Plīškova saglabāja septīto vietu, bet Karolīna Garsija pēc četru pozīciju krituma ir astotajā vietā. Pirmo desmitnieku noslēdz Slouena Stīvensa un Jūlija Gērgesa.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pēc vienas pozīcijas kāpuma ir 144. vietā, bet pirmajā tūkstotī no latviešiem ir arī Mārtiņš Podžus, kuram 469. vieta. Ārpus pirmā tūkstoša ir Roberts Grīnvalds (1361.), Artūrs Lazdiņš (1445.), Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš (1706.) un Mārtiņš Rocēns (1948.).

ATP rangā pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Rafaels Nadals, Rodžerds Federers un Novāks Džokovičs ir pirmajā trijniekā, bet aiz viņiem ierindojas Huans Martins del Potro, Aleksandrs Zverevs, Marins Čiličs, Dominiks Tīms, Grgors Dimitrovs, Kevins Andersons un Džons Isners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!