Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā, ASV atklātajā čempionātā, izliktas attiecīgi ar desmito un 19. numuru.

Ostapenko un Sevastova pirmdien publicētajā WTA vienspēļu rangā ieņem desmito un 18. vietu. Sevastova turnīrā nav izlikta ar savai ranga vietai attiecīgo numuru, jo pie 17. numurā tikusi titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa, kura reitingā atrodas 26. pozīcijā. 16. numurs ticis Serēnas Viljamsas māsai Venusai.

Serēna Viljamsa pērn uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, taču pēc tam vairāk nekā gadu nepiedalījās nevienā WTA turnīrā un pēc tam piedzīvoja kritumu rangā, jo 2017. gada septembrī kļuva par māmiņu.

Ar pirmo numuru turnīrā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, bet pērnā gada "US Open" uzvaeētāja Sloeina Stīvensa no ASV tikusi pie trešā numura.

Ar 28. numru turnīrā izlikta Igaunijas vadošā tenisiste Anete Kontaveita, kura tādā pašā pozīcijā atrodas arī WTA rangā.

Sevastova iepriekšējos divus gadu aizkļuva līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam, bet Ostapenko labākais sasniegums "US Open" ir pērn sasniegtā trešā kārta.

ASV atklātā čempionāta pamatturnīrs sāksies nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!