Foto: AP/Scanpix

Jaunākajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā pirmdien Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko ierindojas viena aiz otras, ieņemot 32. un 33. pozīciju.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo WTA rangu, Sevastova pakāpusies par vienu pozīciju uz augšu, bet Ostapenko pēc piecu pozīciju kāpuma sasniegusi jaunu karjeras rekordu. Līdz šim viņas karjeras labākais rezultāts pasaules reitingā bija 34. pozīcija.

Jau vēstīts, ka sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā abas Latvijas tenisistes izstājās trešajā kārtā – Sevastova piekāpās Harvinei Mugurusai, bet Ostapenko zaudēja Karolīnai Pliškovai.

Pēc "Australian Open" WTA ranga līderpozīcijā atkal izvirzījās Serēna Viljamsa, kura apsteidza Angeliku Kerberi. Uz trešo vietu pakāpās Pliškova, ceturto pozīciju saglabāja Simona Halepa, bet piektajā vietā ierindojas Dominika Cibulkova. No trešās uz sesto vietu noslīdēja Agņeška Radvanska, septītajā vietā ierindojas Mugurusa, bet labāko desmitnieku noslēdza Svetlana Kuzņecova, Medisone Kīsa un Džoanna Konta.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā no latviešiem labākais ir Ernests Gulbis, kurš šogad izlaida "Australian Open" un kurš nav spēlējis kopš jūlija. Viņš pēc četrām zaudētām pozīcijām ieņem 153. vietu. Miķelis Lībietis saglabājis 380.pozīciju, Mārtiņš Podžus zaudējis 67 vietas un ierindojas 860.pozīcijā, bet Krišjānis Stabiņš atrodams 951.vietā. Vēl no latviešiem 1469.pozīcijā ir Artūrs Lazdiņš, Rūdolfs Mednis ieņem 1544.vietu, Jānis Podžus atrodas 1634.pozīcijā, bet Rihards Emuliņš pašlaik ieņem 1654.pozīciju.

ATP ranga līderpozīcijā joprojām ir Endijs Marejs, bet viņam seko Novāks Džokovičs. Jau vēstīts, ka gan Marejs, gan Džokovičs Austrālijā piedzīvoja fiasko. Trešajā vietā ierindojas Stens Vavrinka, ceturtais ir Milošs Raoničs, bet piektais – Kei Nišikori. Nākamajās pozīcijās atrodas Rafaels Nadals, Marins Čiličs, Dominiks Tīms, Gaels Monfiss un "Australian Open" uzvarētājs Rodžers Federers, kuram tā ir atgriešanās TOP 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!