Foto: F64

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko duetā ar austrieti Oliveru Maraku piektdien piedzīvoja zaudējumu ASV atklātā čempionāta jaukto dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko un Maraks ar 1-6, 4-6 piekāpās čehietei Barborai Krejčīkovai un horvātam Marinam Draganjam.

Pirmajā setā Latvijas un Austrijas duets zaudēja savu otro un trešo servi, tādējādi nonākot iedzinējos ar 1-5. Septītajā geimā Krejčīkova un Draganja pielika punktu savai uzvarai setā, Ostapenko un Marakam ciešot zaudējumu ar 1-6.

Otrā seta sākumā uzvarēja servētāji, bet trešajā geimā pretinieki nobreikoja Ostapenko un pārinieka servi. Turpmākajos geimos nevienam no duetiem neizdevās lauzt pretinieku servi, tādējādi Latvijas un Austrijas pāris cieta zaudējumu ar 4-6.

Vēstīts, ka Ostapenko ceturtdien guva uzvaru ASV atklātā čempionāta dāmu dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā, ko gan iespaidoja nokrišņi. Ostapenko duetā ar vācieti Andreju Petkoviču ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-3 apspēlēja rumānietes Raluku Olaru un Irinu Begu.

Otrajā kārtā Ostapenko un Petkoviča sacentīsies ar ungārieti Tīmeju Babošu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, kuras izliktas ar trešo numuru.

Savukārt pirmdien Ostapenko vienspēļu turnīru sāka neveiksmīgi, ar 5-7, 3-6 zaudējot Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Tikmēr Anastastija Sevastova vienspēlēs sasniegusi astotdaļfinālu, kurā spēkosies ar britu tenisisti Džoannu Kontu.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!