Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien ASV notiekošā Sanantonio "WTA 125" sērijas turnīra pirmajā kārtā nodemonstrēja ļoti nestabilu sniegumu un zaudēja savai vienaudzei Anai Konjuhai no Horvātijas.

Ostapenko cieta neveiksmi divos setos ar 5-7, 4-6, pirmajā setā neizmantojot divas setbumbas, bet otrajā setā nenoturot trīs geimu pārsvaru.

Latvijas tenisiste, kurai šī bija pirmā spēle vairāk kā divu nedēļu laikā, Sanantonio turnīrā pie WTA ranga punktiem netika.

Ostapenko pats cīņas sākums neizdevās, jo pie savas serves viņa neuzvarēja nevienā izspēlē, bet pēc tam nokļuva iedzinējos ar 0-2. Tomēr turpinājumā Latvijas tenisiste darbojās pārliecinoši, nākamajos piecos geimos zaudējot tikai divās izspēlēs, divas reizes laužot pretinieces servi un panākot 5-2 savā labā. Jau nākamajā geimā Ostapenko tika arī pie divām setbumbām, kuras nespēja izmantot, bet pēc tam atdeva iniciatīvu pretiniecei.

Konjuha uzvarēja nākamajos piecos geimos pēc kārtas, kamēr Ostapenko enerģiju tērēja diskusijās ar tiesnešiem un emocionāli pārdzīvojot par savām kļūdām. Tiesa, seta pēdejais geims bija ļoti sīvs un Konjuha panākumu guva tikai ar ceturto setbumbu.

Arī otrajā setā cīņa abu dalībnieču izpildījumā ritēja kā pa viļņiem. Ostapenko sāka apņēmīgi un izvirzījās vadībā ar 3-0, taču tūdaļ trīs geimus pēc kārtas uzvarēja horvātiete. Ostapenko septītajā geimā pie savas serves vēl spēja izvirzīties vadībā, tomēr beigas atkal labāk nospēlēja Konjuha, kura izmantojot pretinieces kļūdas devītajā geimā lauza Latvijas tenisistes servi, drīz vien gūstot arī uzvaru stundu un 23 minūtes ilgušajā mačā.

Sanantonio "WTA 125" turnīrā Ostapenko, kura pasaules rangā atrodama 40.vietā, bija izlikta ar trešo numuru, bet Konjuha ir planētas 75.rakete.

Zīmīgi, ka abām tenisistēm ir 18 gadi, un šī bija viņu trešā savstarpējā spēle. Abas sportistes iepriekš divreiz savā starpā spēkiem mērojās junioru vecumā. Vēl 2011.gadā Ostapenko turnīrā Horvātijā bija labāka ar 6-3, 6-1, bet divus gadus vēlāk ASV atklātā čempionāta junioru turnīra ietvaros horvātiete revanšējās ar 5-7, 6-4, 6-4.

Kā zināms, Ostapenko nolēma nepiedalīties šobrīd notiekošajā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīrā, bet pēdējo maču viņa aizvadīja pašās februāra beigās, kad aizkļuva līdz Dohas WTA "Premier" turnīra finālam, kas ir viņas lielākais panākums karjerā. Tas viņai ļāva sasniegt jaunu rekordu pasaules rangā, kas ir 40. vieta.

Latvijas tenisiste līdzjutēju balsojumā tika nosaukta par februāra WTA lielākā izrāviena autori.

Tikmēr Konjuhas rekords pasaules rangā ir 55.vieta, kas tika sasniegts pērn vasarā pēc pagaidām vienīgā WTA titula izcīnīšanas Notingemas WTA "International" sērijas sacensībās. Savukārt Indianvelsas turnīrā Horvātijas sportiste cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā, bet WTA turnīru pamatsacensībās viņa pēc pirmdienas spēles ir guvusi tikai divas uzvaras.

Junioru vecumā Konjuha uzvarēja divos "Grand Slam" turnīros - Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos, kamēr Ostapenko 2014. gadā triumfēja Vimbldonā.

Konjuha Sanantonio turnīra otrajā kārtā tiksies ar Annu Tatišvili no ASV vai polieti Magdu Linetu, taču šis mačs pirmdien vēl nenotiks.

"WTA 125" sērijas turnīri tiek aizvadīti kopš 2012. gada nogales, un pēc spēka rangā tie atrodas starp "International" un ITF sērijas sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!