Foto: EPA/LETA
Otro reizi par profesionālās tenisistes karjeras beigšanu trešdien paziņoja kādreizējā pasaules ranga līdere, beļģiete Žustīne Enina.

Enina kā aiziešanas iemeslu minēja labā elkoņa savainojumu, kas viņai liedza normāli atgriezties sportā kopš pagājušā gada vasaras. Traumu viņa guva pagājušajā gadā Vimbldonas čempionātā, pēdējos sešus mēnešus neregulāri spēlēja un nebija pilnībā atguvusies vēl no savainojuma, taču startēja Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā tika līdz trešajai kārtai.

"Pēdējās dienās man tika veiktas vairākas medicīniskās pārbaudes, kas apliecināja, ka Austrālijā elkonim ir nodarīts vēl lielāks kaitējums," savā mājaslapā internetā norāda 28 gadus vecā sportiste. "Pēdējās nedēļās ar katru dienu sāpes pieņēmās spēkā, taču domāju, ka mans gribasspēks būs spēcīgāks. Taču pārbaužu rezultāti un ārstu teiktais ir nepatīkami."

"Tagad ir pilnībā skaidrs, ka man ir jāsamierinās ar karjeras beigšanu. Pat, ja tas ir grūti, ļoti grūti šādā brīdī – kad ar fantastisku cīņassparu atgriezos tenisā,' piebilda tenisiste.

2008.gadā, būdama pasaules ranga pirmā rakete, Enina pirmo reizi paziņoja par karjeras beigšanu, taču pēc 20 mēnešu atpūtas atgriezās sportā un pagājušajā gadā tika līdz "Australian Open" finālam.

Karjeras laikā Enina četras reizes uzvarēja "French Open", 2003. un 2007.gados palika nepārsopēta ASV atklātajā čempionātā, bet 2004.gadā uzvarēja Melburnas kortos. 2004.gadā viņa uzvarēja arī olimpiskajās spēlēs, taču ne reizi viņa nav uzvarējusi prestižajā Vimbldonas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!