Foto: AP/Scanpix
Franču tenisiste Mariona Bartolī, kura šogad triumfēja Vimbldonas tenisa turnīrā, negaidīti paziņojusi par sportistes karjeras beigām, vēsta ārzemju mediji.

Ar šo paziņojumu francūziete nāca klajā pēc izstāšanās no Sinsinati tenisa turnīra, kur otrajā kārtā piekāpās rumānietei Simonai Halepai.

"Nav viegli to teikt, bet šī spēle man bija pēdējā," aģentūra "Reuters" citē Bartolī. "Jūtu, ka ir pienācis laiks beigt karjeru."

"Es vienkārši vairs nespēju to darīt. Tas ir smags lēmums. Es biju tenisiste ilgu laiku, un man bija iespēja piepildīt savu sapņus," ar asarām acīs sacīja Bartolī. "Visi atcerēsies manu Vimbldonas titulu, neviens neatcerēsies manu pēdējo spēli. Es piepildīju savu sapni, un tas vienmēr paliks ar mani, taču tagad mans ķermenis vairs nespēj to izturēt."

Savas profesionālās tenisa karjeras laikā Bartolī uzvarējusi astoņos WTA turnīros vienspēlē un trijos - dubultspēlē. Tāpat viņai ir seši tituli ITF sērijas sacensībās vienspēlē. Šogad Bartolī uzvarēja savā pirmajā "Grand Slam" turnīrā – Vimbldonas čempionātā. Viņa iekļuvusi arī Francijas čempionāta pusfinālā, kā arī sasniegusi ceturtdaļfinālu Austālijas un ASV čempionātos. Šobrīd 28 gadus vecā sportiste WTA rangā ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!