Foto: AP/Scanpix

Slavenā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, kura ar pirmdienu zaudēs pasaules ranga līderes godu, pašlaik ir neziņā par saviem turpmākajiem sezonas plāniem, tāpēc netiek izslēgts, ka viņa šogad varētu vairs nespēlēt.

Jau ziņots, ka ar pirmo numuru izliktā Viljamsa ceturtdien ASV atklātā čempionāta pusfinālā ar 2-6, 6-7 (5:7) piekāpās čehietei Karolīnai Plīškovai. Tas arī nozīmēja, ka amerikāniete pēc šī turnīra zaudēs pasaules ranga līderes godu, ko tagad ieņems vāciete Angelika Kerbere, kura sezonas noslēdzošajās "Grand Slam" sacensībās spējusi sasniegt finālu.

Tiesa, Viljamsa ceturtdienas maču pavadījusi ar diezgan pamatīgām ceļgala sāpēm. Viņa vainu par zaudējumu novēlusi uz psiholoģiju, jo koncentrējusies uz veselības problēmām, nevis pašu spēli.

"Nebiju nogurusi pēc vakardienas ceturtdaļfināla mača. Esmu profesionāla tenisiste jau 20 gadus. Ja nespēju atgūties 24 stundu laikā, man nav vietas pasaules tūrē," izteicās 34 gadus vecā Viljamsa, kura piebilda, ka vēl nezina, kā ceļgala savainojums ietekmēs viņas turpmākos sezonas plānus. "Ja godīgi, to es vēl nezinu."

Viljamsa ASV atklātā čempionāta pusfinālā zaudējumu cietusi jau otro gadu pēc kārtas.

Tikmēr amerikānieti uzvarējusī Plīškova izteicās, ka šajā turnīrā grūtāk bija uzvarēt Venusu Viljamsu nekā Serēnu.

"Uzvarēt pasaules ranga līderi vienmēr ir sarežģīti, pat ja pretiniece nespēlē to labāko tenisu. Tomēr manu ceturtās kārtas maču pret Venusu Viljamsu uzvarēt pat bija grūtāk, jo spēles laikā viņa tika pie mačbumbas, turklāt viņa servēja labāk, nekā to pusfinālā darīja Serēna," sacīja Plīškova. "Taču arī mans sniegums pret Venusu bija labāks. Ikviens teiks, ka mana uzvara pusfinālā bija lieliska, taču patiesībā abas šīs spēles bija labas."

Tikmēr Kerbere ASV atklātā čempionāta pusfinālā pieveica dānieti Karolīnu Vozņacki, kura pirms tam ceturtdaļfinālā pārspēja traumu guvušo Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!