Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas pirmdien ar pārliecinošu uzvaru iesāka Singapūrā notiekošo WTA sezonas noslēguma turnīru.

Halepa sarkanajā apakšgrupā stundas un 27 minūšu ilgā cīņā ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja Francijas tenisisti Karolīnu Garsiju.

Pirmajā setā Halepa sev uzvaru nodrošināja pašā izskaņā, kad pie rezultāta 4-4, lauza pretinieces servi. Halepai servējot par uzvaru pirmajā setā, Garsijai izdevās atspēlēt divas setbumbas, tomēr rumāniete prata noslēgt geimu. Savukārt otrajā setā Halepa jau darbojās drošāk un pārliecinoši aizvadīja maču līdz uzvarai.

Šajā mačā pārtrūka Garsijas 11 spēļu uzvaru sērija.

Otrā sarkanās grupas spēlē pirmdien Karolīna Vozņacki no Dānijas pārliecinoši ar 6-2, 6-0 pieveica ukrainieti Eļinu Svitoļinu. Vēl pirmā seta sākumā rezultāts bija 2-2, bet tad desmit geimus pēc kārtas uzvarēja Vozņacki.

Jau vēstīts, ka baltajā grupā svētdien Jeļena Ostapenko ar 3-6, 4-6 piekāpās Garvīnei Mugurusai, bet Karolīna Plīškova ar 6-2, 6-2 pieveica Venusu Viljamsu. Šīs grupas otrajā kārtā otrdien Ostapenko spēlēs pret Viljamsu, bet Mugurusa cīnīsies ar Plīškovu.

No katras grupas sezonas noslēguma turnīra pusfinālam kvalificēsies divas labākās tenisistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!