Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules sieviešu tenisa ranga sestā rakete Na Li piektdien paziņoja par savas profesionāles karjeras beigām, pamatojot to ar ceļgala traumām, vēsta ārvalstu mediji.

Savā karjerā Na Li divas reizes uzvarējusi "Grand Slam" turnīros – 2011.gada "French Open" un 2014.gada "Australian Open".

Šī gada jūlijā Vimbldonas tenisa čempionātā viņa traumu dēļ neizgāja kortā trešās kārtas mačā, kā arī nepiedalījās "US Open" turnīrā.

"Pēc traumām un simtiem injekciju manā ceļgalā, lai mazinātu sāpes, mans ķermenis saka, ka pietiek," savā paziņojumā vēstīja Na Li. "Nolikt malā raketi ir vēl smagāk, nekā uzvarēt septiņās spēlēs pēc kārtas Austrālijas svelmē. Man vajadzēja vairākus mēnešus, lai pieņemtu šo lēmumu. Savu hronisko savainojumu dēļ es vairs nevarēšu būt tāda tenisiste, kā pati vēlētos. Esmu sasniegusi daudz vairāk par cerēto, un savas valsts goda celšana ir lielākais lepnums, kādu vien varu izjust."

Savā karjerā Na Li uzvarējusi 503 spēlēs, bet zaudējumus piedzīvojusi 188 reizes. Viņas kontā ir arī deviņi WTA sērijas turnīru tituli un 19 ITF tituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!