Foto: Reuters/Scanpix

Uzvaru Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra astotdaļfināla mačā pirmdien izcīnīja pašreizējā turnīra čempione Petra Kvitova no Čehijas.

Ar ceturto numuru izliktā Kvitova aizvadītajā cīņā ar rezultātu 4-6, 7-5, 6-1 pārspēja bijušo Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju Frančesku Skjavoni no Itālijas, kura bija izlikta ar 24.numuru.

Aizvadītā cīņa ilga divas stundas un 36 minūtes.

Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta finālā Kvitova uzvarēja krievieti Mariju Šarapovu, izcīnot savu pirmo un līdz šim vienīgo "Grand Slam" titulu karjerā. Šā gada pirmajos divos "Grand Slam" turnīros Austrālijā un Francijā Kvitova tika līdz pusfinālam.

Par vietu Vimbldonas čempionāta pusfinālā Kvitova spēkosies ar četrkārtējo šī turnīra uzvarētāju Serēnu Viljamsu no ASV, kura astotdaļfināla cīņā pirmdien ar 6-1, 2-6, 7-5 pieveica Kazahstānas pārstāvi Jaroslavu Švedovu.

Vēl pie vietas turnīra ceturtdaļfinālā pirmdien tika austriete Tamira Pašeka, kura ar 6-2, 6-2 pārliecinoši pieveica Robertu Vinči no Itālijas, kura bija izlikta ar 21.numuru.

Citviet zaudējumu astotdaļfināla mačā pirmdien piedzīvoja WTA ranga pašreizējā līdere Marija Šarapova no Krievijas, kura ar 4-6, 3-6 piekāpās vācietei Sabīnei Lisicki, kura izlikta ar 15.numuru.

Šarapova līdz šim vienīgo reizi Vimbldonā uzvarējusi 2004.gadā.

Kā ziņots, šis Šarapovai bija pirmais turnīrs, kopš šī mēneša pirmajā pusē viņa uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr turnīra ceturtdaļfinālā pirmdien izdevās iekļūt ar trešo numuru izliktajai polietei Agņeškai Radvanskai, kura astotdaļfināla cīņā ar 6-2, 6-3 pieveica itālieti Kamilu Džiordži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!