Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova svētdien ar uzvaru sāka Singapūrā notiekošo sezonas noslēguma turnīru "WTA Finals", pirmajā mačā ar 6-2, 6-2 pārliecinoši apspēlējot pieredzējušo amerikānieti Venusu Viljamsu.

Šis mačs notika Baltās apakšgrupas ietvaros, kur vēlāk svētdien pirmo cīņu aizvadīs arī Aļona Ostapenko – viņa ap plkst. 14.30 pēc Latvijas laika tiksies ar pasaules ranga vicelīderi Garvinji Mugurusu no Spānijas. Dueli tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport".

Sezonas noslēguma turnīra atklāšanas mačā pasaules ranga trešās vietas īpašniece Plīškova pieredzējušās amerikānietes servi lauza kopumā piecas reizes, kamēr V. Viljamsa spēja atbildēt tikai vienreiz.

Zīmīgi, ka V. Viljamsa no šī gada noslēguma turnīra dalībniecēm ir vienīgā, kura spējusi uzvarēt šāda veida sacensībās - to viņa paveica 2008. gadā Dohā.

Tikmēr Sarkanajā grupā, kas pirmos mačus aizvadīs pirmdien, cīnīsies pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, ukrainiete Eļina Svitoļina, Karolīna Vozņacki no Dānijas un francūziete Karolīne Garsija, kura finālturnīram kvalificējās kā pēdējā.

No katras grupas sezonas noslēguma turnīra pusfinālam kvalificēsies divas labākās tenisistes.

Līdz šim sezonas noslēguma turnīrā kāda Latvijas tenisiste nebija spējusi iekļūt. Šobrīd Ostapenko ir WTA ranga septītajā pozīcijā.

No šī gada turnīra dalībniecēm visvairāk "WTA Finals" aizvadījusi Vozņacki, kura piedalījusies četrās sezonas noslēguma sacensībās. Halepa startējusi trijos sezonas noslēguma turnīros, Mugurusas un V. Viljamsas kontā ir divas sacensības, bet Plīškova piedalījusies vienu reizi. Savukārt Ostapenko, Garsija un Svitoļina sezonas noslēguma turnīrā būs debitantes.

Visspilgtākos panākumus šogad guvušas Ostapenko un Mugurusa, kuras šovasar triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonas čempionātā. Savukārt Austrālijas čempionāta uzvarētāja Serēna Viljamsa, kura septembrī kļuva par māmiņu, grūtniecības dēļ sezonu beidza priekšlaicīgi, bet "US Open" čempione Sloeina Stīvensa izlaida sezonas lielāko daļu, tāpēc gada griezumā šobrīd atrodama vien 13. pozīcijā.

No sezonas noslēguma turnīra dalībniecēm visvairāk titulus šogad guvusi Svitoļina, kuras kontā ir piecas trofejas. Savukārt V. Viljamsa sezonas astotniekā iekļuvusi, neuzvarot nevienā turnīrā.

Ostapenko šosezon tika pie saviem pirmajiem diviem WTA tituliem karjerā. Jūnijā viņa triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, gūdama vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē, bet septembrī viņa uzvarēja Seulas WTA "International" turnīrā.

Pēc uzvaras Seulas WTA "International" turnīrā Ostapenko sasniedza pusfinālus Uhaņas un Pekinas WTA "Premier" sacensībās, līdz ar to Āzijas korti Latvijas pirmajai raketei bijuši īpaši veiksmīgi.

Pērn čempiones titulu "WTA Finals" sacensībās negaidīti izcīnīja slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja tobrīd ranga līderpozīcijā esošo vācieti Angeliku Kerberi. Tiesa, šis gads abām tenisistēm bijis salīdzinoši neveiksmīgs un viņas pašlaik rangā ir ap otro desmitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!