Foto: F64
Latvijas vīriešu tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus pirmdien ar uzvaru sāka "Futures" sērijas turnīru Polijā, sasniedzot vienspēļu sacensību otro kārtu.

Pasaules ranga 590. rakete Podžus, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru, divos setos ar 7-5, 6-2 uzvarēja Lielbritānijas tenisistu Jūenu Hojtu, kurš rangā atrodas 827.vietā.

Pirmajā setā Podžus nokļuva iedzinējos ar 0-3, piedevām divas reizes zaudēja savu servi, tomēr turpinājumā latvietis atguvās un seta izskaņā guva jau četrus punktus pēc kārtas. Savukārt otrajā setā Podžus pēc līdzīga sākuma, kad rezultāts bija neizšķirts 2-2, atkal uzvarēja četros geimos pēc kārtas.

Par otrās kārtas sasniegšanu latvietis nopelnījis vienu ATP ranga punktu.

Podžus "Futures" sērijas turnīrā piedalās pirmo reizi kopš janvāra, bet martā viņš piedalījās trīs "Challenger" sērijas turnīros Ķīnā, vienā no tiem sasniedzot pamatturnīru. Savukārt aprīlī viņš palīdzēja Latvijas izlasei Deivisa kausa izcīņā, četros vienspēļu mačos izcīnot divas uzvaras.

Savukārt dāmām Ungārijā Balatonboglaras ITF 25 000 sērijas turnīra pamatsacensības sasniedza Daniela Vismane, kura pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas.

Tāpat Vismane pirmdien ar uzvaru sāka dubultspēļu turnīru, kur duetā ar polieti Maju Čvalinsku, ar 6-0, 6-3 sagrāva ungārietes Vivjenu Abrahamu un Līviju Lukāču.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Vismane nopelnījusi piecus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Tikmēr citviet Tbilisi ITF 25 000 sērijas turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Irina Ļapustina un Alise Čerņecka. Abas apstājās kvalifikācijas izšķirošajā otrajā kārtā.

Ļapustina Tbilisi gan spēlēs dubultspēļu turnīrā, kur viņas pāriniece būs Verona Mdlulva no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!