Foto: stock.xchng

Polijas tenisiste Agņeška Radvanska piektdien saistošā cīņā tika pie ceļazīmes uz sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - WTA "Tour Championships" - pusfinālu.

Baltās grupas trešās kārtas mačā Radvanska, kura izlikta ar ceturto numuru, ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-5, 6-4 saistošā cīņā pārspēja ar septīto numuru izlikto itālieti Sāru Erani.

Šajā cīņā tika izspēlēts baltās grupas otrās vietas liktenis.

Radvanska sezonas noslēguma turnīra pusfinālu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Citā baltās grupas spēlē piektdien ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova ar 6-0, 6-3 pārspēja rezervisti Samantu Stosuru no Austrālijas, kurai ticis devītais numurs, svinot trešo panākumu trīs mačos.

Kā ziņots, pagājušā gada sacensību uzvarētāja Petra Kvitova no Čehijas, kura bija izlikta ar sesto numuru, sāka sacensības, bet pēc pirmajā cīņā piedzīvotā zaudējuma atsauca dalību no turnīra, un viņu aizstāja Stosura.

Grupas kopvērtējumā tādējādi pirmo vietu ieņēma Šarapova, bet Radvanska ierindojās otrajā pozīcijā, apsteidzot Erani un Stosuru.

Radvanska turnīra pusfinālā spēkosies ar sarkanās grupas spēcīgāko tenisisti - pašreizējo Vimbldonas un ASV atklātā čempionāta uzvarētāju amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Savukārt Šarapovas pretiniece pusfinālā vēl nav zināma. To savstarpējā mačā piektdien noskaidros pasaules ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas un pieredzējusī ķīniete Na Li.

Ja Azarenka piekāpsies Li un turnīrā uzvarēs krieviete Marija Šarapova, tad tieši viņa šo gadu noslēgs ranga pirmajā vietā.

Šarapova ir vienīgā tenisiste no šā turnīra dalībniecēm, kura sezonas noslēguma turnīrā spējusi pieveikt Serēnu Viljamsu. Tas notika 2004.gada finālmačā.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Turpinājumā pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušā gada turnīra finālā Kvitova ar 7-5, 4-6, 6-3 pieveica Azarenku.

Pēc Stambulas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!