Foto: AFP/Scanpix

Pretendentes uz sieviešu tenisa ranga pirmo vietu Angelika Kerbere un Karolīna Plīškova otrdien pārvarēja Vimbldonas čempionāta vienspēļu turnīra pirmo kārtu.

Pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā 29 gadus vecā pērnā gada sacensību fināliste Kerbere no Vācijas ar 6-4, 6-4 pārspēja kvalifikācijas veiksminieci Irinu Falkoni no ASV, kura pasaules rangā ir vien trešajā simtā.

Līdzīgāks bija otrais sets, tomēr Kerbere devītajā geimā lauza pretinieces servi un pēc tam "sausā" izservēja maču.

"Šis man bija labs pirmais mačs," pauda Kerbere. "Pirmās cīņas "Grand Slam" turnīros vienmēr ir smagas, īpaši, ja zaudēju atklāšanas cīņu Parīzē. Domāju par punktu pēc punkta, cenšoties visa dueļa laikā atrast savu ritmu."

Pērn Kerbere sacensībās spēlēja finālā, piekāpjoties amerikānietei Serēnai Viljamsai, kura šogad turnīrā nestartē grūtniecības dēļ. Līdz ar to pašlaik ir trīs pretendentes, kuras pēc turnīra varētu kļūt par pasaules ranga līderi.

Ranga līderei Kerberei Vimbldonā jāaizstāv pērn par finālu iegūtie 1300 punkti, kamēr rumānietei Simonai Halepai, kura pirmo kārtu pārvarēja jau pirmdien, 430 punkti, bet čehietei Plīškovai, kura 2016.gadā apstājās otrajā kārtā, tikai 70 punkti. Pirms turnīra sākuma Kerberei bija 115 punktu pārsvars pār Halepu un 180 punktu pārsvars pār Plīškovu.

Čehiete, kura nedēļas nogalē triumfēja Īstbornas WTA "Premier" turnīrā, savā Vimbldonas pirmajā mačā ar 6-1, 6-4 droši uzvarēja krievieti Jevgēņiju Rodinu.

Nākamajā kārtā sacensību trešā rakete Plīškova spēkosies ar Mariju Sakari no Grieķijas, bet Kerbere, kurai piešķirts pirmais numurs, tiksies ar Kirstenu Flipkensu no Beļģijas.

Lieli pārsteigumi dāmu turnīrā otrdien netika fiksēti. Sacensību piektā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas ar 6-4, 4-6, 6-1 pārspēja ungārieti Tīmeu Babošu, krieviete Svetlana Kuzņecova, kurai ticis septītais numurs, ar 6-3, 6-2 apspēlēja talantīgo tunisieti Onsu Žabēru, bet ar devīto numuru izliktā poliete Agņeška Radvaņska ar 7-6 (7:3), 6-0 apspēlēja kādreizējo WTA ranga līderi Jeļenu Jankoviču no Serbijas.

Grūtāko uzvaru guva horvātiete Petra Martiča, kura ar 6-4, 2-6, 10-8 bija labāka pār Austrālijas pārstāvi Darju Gavrilovu, kura izlikta ar 20.numuru. Savukārt pirmo kārtu pārvarēja igauniete Aneta Kontaveita, kura ar 6-2, 6-4 bija labāka pār spānieti Laru Arrvavarrenu.

Tāpat dramatiska cīņa bija, kurā ar 16.numuru izliktā Anastasija Pavļučenkova neizmantoja septiņas mačbumbas una r 3-6, 7-6 (8:6), 7-9 piekāpās Austrālijas pārstāvei Arinai Rodionovai, kura līdz šim bija bez uzvarām "Grand Slam" sacensībās. Rodionova rangā atrodama 166. pozīcijā.

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko trešdien aizvadīs otrās kārtas spēles.

Kā pirmā kortā izies ar 18. numuru izliktā Sevastova, kura trešajā galvenajā kortā pulksten 13.30 pēc Latvijas laika, ja ļaus laikapstākļi, uzsāks cīņu ar Heteri Vatsoni no Lielbritānijas. Savukārt ar 13. numuru izliktās Ostapenko cīņa ar kanādieti Fransuāzu Abandu būs kā noslēdzošā kortā, kuram piešķirts 12. numurs. Duelis, visticamāk, nesāksies ātrāk par pulksten19 pēc Latvijas laika.

Abus mačus sola pārraidīt Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!