Foto: AFP/Scanpix

Rio olimpisko spēļu vīriešu tenisa vienspēļu turnīra uzvarētājs Endijs Marejs un finālists Huans Martins del Potro trešdien Ņujorkā piedzīvoja zaudējumus sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfināla spēlēs.

Bijušais 'US Open' uzvarētājs Marejs ceturtdaļfinālā piecos setos ar 6-1, 4-6, 6-4, 1-6, 5-7 piekāpās japānim Kei Nišikori. Marejs pēc triumfa 2012. gadā tagad jau četras reizes pēc kārtas "US Open" nav ticis līdz pusfinālam. Savukārt japāņu tenisists otro reizi karjerā iekļūst kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālā un otro reizi tas viņam padodas tieši Ņujorkā, kur pirms diviem viņš finālā zaudēja Marina Ciličam.

Pēc viegli uzvarētā pirmā seta ar 6-1 skotu tenisists otrajā setā lauza pretinieka servi un izvirzījās vadībā, bet tad spēli nācās pārtraukt lietus dēļ. Kā vēlāk atzina Nišikori, lietus viņam līdzējis, jo pēc spēles atsākšanas viņās atspēlējās un uzvarēja setu. Lai gan Marejs vēlreiz panāca seta pārsvaru spēlē, ceturtajā setā Nišikori dominēja kortā, atjaunojot līdzsvaru spēlē. Savukārt piektajā setā 11. geimā Nišikori izmantoja savu iespēju un pēc teicamas izspēles pie tīkla lauza pretinieka servi, bet mirkli vēlāk uzvarēja savu serves geimu, triumfējot visā mačā.

Tikmēr olimpiskais vicečempions del Potro, kurš pārsteidzis daudzus ar savu sniegumu Rio un "US Open", ceturtdaļfinālā ar 6-7 (5:7), 6-4, 3-6, 2-6 piekāpās Stenam Vavrinkam, kurš trešo reizi pēdējo četru gadu laikā spēlēs "US Open" pusfinālā. Šveicietis vēl nekad nav spēlējis "US Open" finālā, bet karjeras laikā divreiz iekļuvis "Grand Slam" turnīra finālos, abas divas reizes arī uzvarot – 2014. gadā Austrālijas atklātajā čempionātā, bet gadu vēlāk Francijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!