Slavenā krievu tenisiste Marija Šarapova speciāli noorganizētā preses konferencē paziņojusi, ka sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open" pieķerta aizliegto vielu lietošanā.

"Vēlējos informēt, ka pirms pāris dienām es saņēmu vēstuli no Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF), kurā teikts, ka "Australian Open" laikā manas dopinga analīzes bijušas pozitīvas. Es uzņemos pilnu atbildību par to. Pēdējos desmit gadus man ģimenes ārsts deva medikamentu, ko sauc par mildronātu, bet pāris dienas pēc ITF vēstules es uzzināju, ka šo vielu dēvē arī par meldoniju, ko es nezināju," sacīja Šarapova.

Viņa uzsvēra, ka šī mildronāts jeb meldonijs tikai kopš šī gada ir aizliegto vielu sarakstā. "Iepriekšējo desmit gadu laikā es šo vielu lietoju legāli. Pirmajā janvārī noteikumi mainījās un šī tā tik iekļauta aizliegto vielu sarakstā," skaidroja Šarapova.

Pagaidām Šarapova nemācēja komentēt, cik liels soda mērs viņai varētu tikt piemērots.

Starptautiskā Antidopinga aģentūra (WADA) jaunajā aizliegto preparātu sarakstā, kas stājās spēkā no 2016. gada 1. janvāra, ietverts arī Latvijā ražotais medikaments meldonijs jeb "Mildronāts". Medikaments sarakstā iekļauts, jo ir "pierādījumi, ka sportisti to lieto ar nolūku uzlabot savu sniegumu". Meldonijs ir medikaments, kas ļauj izvairīties no sirds audu bojājumiem.

"Pirmo reizi mildronātu lietoju 2006. gadā, kad man bija vairākas veselības problēmas. Es bieži slimoju, manai ģimenei slimības vēsturē ir diabēts, un šīs bija vienas no zālēm, kuras man izrakstīja," skaidroja tenisiste.

Šobrīd Šarapova WTA sieviešu tenisa rangā ierindojas septītajā vietā. Traumu dēļ pēdējā laikā Šarapovas sniegums kortā nav bijis spīdošs, kā arī viņai nācies izlaist turnīrus. Savā karjerā viņa izcīnījusi piecus "Grand Slam" titulus, 35 reizes triumfējot arī WTA sērijas turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!