Foto: AFP/Scanpix

Krievijas tenisiste Marija Šarapova, kura šonedēļ piedzīvoja savu atgriešanos profesionālajā tenisā pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas izciešanas, sestdien prestižā Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīrā cieta neveiksmi pusfinālā.

Bijusī pasaules ranga līdere Šarapova savā ceturtajā spēlē ar 6-3, 5-6, 4-6 zaudēja Kristīnai Mladenovičai no Francijas, kura bijusi viena no viņas lielākajām kritizētājam.

Šarapova pēc uzvarēta pirmā seta otrajā ieguva vadību 2-0, taču to nenoturēja, ļaujot pasaules ranga 17. raketei atspēlēties un pēc tam izcīnīt uzvaru.

Interesanti, ka tieši Mladenoviča bija viena no tām tenisistēm, kura nekautrējās publiski paust, ka Šarapova nav pelnījusi īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņemšu startam turnīros.

Šarapova pēc diskvalifikācijas šonedēļ rangā neatrodas, taču Štutgartē nopelnītie 185 punkti viņai ļaus pirmdien sasniegt ranga trešo simtu.

Jau vēstīts, ka Šarapovai par aizliegtās vielas meldonija lietošanu pērn tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, kas gan vēlāk tika samazināta līdz 15 mēnešiem, ļaujot viņai šonedēļ atgriezties sacensībās.

Šarapova ir trīskārtēja Štutgartes turnīra čempione, uzvarot no 2012. līdz 2014. gadam.

Dopinga lietošanā Šarapova tika pieķerta pērn Austrālijas atklātajā čempionātā. Sportiste sacīja, ka meldoniju, kas ir Latvijā ražotā medikamenta "Mildronāts" aktīvā viela, lietojusi desmit gadus un neesot zinājusi, ka tas kopš 2016. gada 1. janvāra ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā.

Krievijas tenisiste karjerā uzvarējusi 35 WTA sacensībās, tostarp 2004. gadā WTA sezonas noslēguma finālturnīrā, bet vēl 23 turnīru finālos zaudējusi.

Tikmēr Mladenoviča finālā tiksies ar mājinieci Lauru Zīgemundi, kura Štutgartes turnīra izšķirošajā cīņā spēkosies otro gadu pēc kārtas. Zīgemunde pusfinālā ar 6-4, 7-5 uzvarēja Simonu Halepu no Rumānijas, kura piektdien ceturtdaļfinālā pārspēja Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu.

Ziņots, ka sestdien Šturtgartes WTA "Premier" turnīra finālā iekļuva Jeļena Ostapenko, kura izšķirošo spēli sasniedza duetā ar amerikānieti Rakelu Atavo.

Vienspēlēs Ostapenko sacensības iesāka vēl no kvalifikācijas, pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-7 (3:7), 6-7 (3:7) atzīstot amerikānietes Koko Vandevejas pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!