Foto: AP/Scanpix

Slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova piektdien svinēja panākumu arī savā trešajā mačā pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas izciešanas un iekļuva Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Šarapova, kura kortā atgriezusies pēc 15 mēnešu dopinga diskvalifikācijas, ar 6-3, 6-4 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo igaunieti Aneti Kontaveitu, kura pasaules rangā atrodas 73. pozīcijā.

Šarapova teicami aizvadīja pirmā seta beigas, pēc 3-3 divreiz laužot igaunietes servi un uzvarot pirmajā setā ar 6-3. Savukārt otrajā setā viņa izvirzījās vadībā ar 5-2, tomēr Kontaveita ar breika palīdzību pietuvojās līdz minimumam, bet noslēgumā atkal veiksmīgāka bija krieviete, kura desmitajā geimā vēlreiz lauza sāncenses servi un guva virsroku visā mačā.

Ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" startējošā Šarapova pirmo maču aizvadīja trešdien, kad divos setos ar 7-5, 6-3 uzvarēja Itālijas tenisisti Robertu Vinči, kura WTA pasaules rangā ir 36.vietā, bet otrajā kārtā ar 7-5, 6-1 salīdzinoši droši apspēlēja savu tautieti Jekaterinu Makarovu, kura ir pasaules 43.rakete.

Līdz ar to kopš karjeras atsākšanas Šarapova trīs spēlēs nav zaudējusi nevienā setā.

Pusfinālā Šarapova tiksies ar spānieti Karlu Svaresu Navarro vai Kristīnu Mladenoviču no Francijas.

Šarapova ir trīskārtēja Štutgartes turnīra čempione, uzvarot no 2012. līdz 2014.gadam.

Šobrīd zināms, ka Šarapova, kura pasaules rangā atgriezīsies nākamajā nedēļā, jo Štutgartē ir nopelnījusi jau 185 ranga punktus, ar "wild card" startēs arī turnīros Madridē (7.-13.maijs) un Romā (15.-21.maijs), taču vēl nav skaidrības, vai viņa saņems īpašo ielūgumu arī startam Francijas atklātajā čempionātā, kas sāksies maija beigās. Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra rīkotāji vilcinās ar atbildi par "wild card" piešķiršanu titulētajai tenisistei, jo pret to ir iebildušas vairākas augsta līmeņa tenisistes.

Dopinga lietošanā Šarapova tika pieķerta pērn Austrālijas atklātajā čempionātā. Sportiste sacīja, ka meldoniju lietojusi desmit gadus un neesot zinājusi, ka tas kopš 2016.gada 1. janvāra ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā. Šarapovai tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, kas gan vēlāk tika samazināta līdz 15 mēnešiem, ļaujot viņai šonedēļ atgriezties sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!