Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļenas Ostapenko pāridarītāja šā gada ASV atklātajā tenisa čempionātā Marija Šarapova piedzīvoja zaudējumu turnīra astotdaļfinālā, tāpat kā šveicietis Rodžers Federers, bet pa uzvaru taku turpina soļot serbs Novāks Džokovičs.

Šarapova pēc uzvaras pār Ostapenko "US Open" trešajā kārtā astotdaļfināla spēlē bez ierunām atzina spānietes Karlas Suaresas Navarro pārsvaru, zaudējot viņai divu setu mačā ar 4-6, 3-6. Tādējādi spāniete sagādāja sev lielisku dāvanu 30. dzimšanas dienā, ko atzīmēja tieši 3. septembrī.

"Kad šorīt pamodos, domāju tikai par šo spēli. Es gribēju uzvarēt. Tā man bija patiešām laba dāvana. Arī pagājušogad spēlēju savā dzimšanas dienā, pret Venusu Viljamsu, un zaudēju. Šoreiz negribēju tās sajūtas atkal. Gribēju dzimšanas dienas ballīti un tagad man tā būs!" pēc spēles teica Navarro.

Navarro pretiniece ceturtdaļfinālā būs mājiniece Medisona Kīza, kura savā astotdaļfināla spēlē ar 6-1, 6-3 pārspēja slovākieti Dominiku Cibuļkovu.

Divu neizsēto tenisistu cīņā ceturtajā kārtā iekļuva arī ukrainiete Ļesja Curenko, kura smagā cīņā ar 6-7 (3:7), 7-5, 6-2 uzvarēja čehieti Marketu Vondrušovu. Curenko pretiniece ceturtdaļfinālā būs japāniete Naomi Osaka.

Kā zināms, Latvija "US Open" ceturtdaļfinālā būs pārstāvēta ar Anastasiju Sevastovu, kura spēlēs ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu.

Vīriešu vienspēlēs turpina uzvarēt ar sesto numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs, kurš ceturtajā kārtā ar 6-3, 6-4, 6-3 pārspēja portugāli Žoao Suzu un 11. reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā. Viņam pretiniekos nākamajā kārtā būs austrālietis Džons Milmens, kurš astotdaļfinālā sensacionāli pārspēja pieckārtējo "US Open" čempionu, slaveno šveicieti Rodžeru Federeru ar 3-6, 7-5, 7-6 (9-7), 7-6 (7-3).

Tā Milmenam, kurš ATP rangā atrodas 55. pozīcija, bija pirmā uzvara karjerā pār TOP10 tenisistu.

"US Open" ceturtdaļfinālā iekļuva arī horvāts Marins Čiličs, kurš ar 7-6 (8:6, 6-2, 6-4 uzvarēja beļģi Dāvidu Gofēnu, un ar 21. numuru izsētais japānis Kei Nišikori, kurš savā astotdaļfināla spēlē vinnēja vācieti Filipu Kolšraiberu - 6-3, 6-2, 7-5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!