Foto: AFP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV ceturtdien Vimbldonas čempionāta pusfinālā izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru pār Krievijas pārstāvi Jeļenu Vesņinu un devīto reizi karjerā iekļuva šī turnīra finālā, kur tiksies ar šī gada Austrālijas čempionāta uzvarētāju Angeliku Kerberi no Vācijas.

Titulētā amerikāņu tenisiste, kura ir seškārtēja Vimbldonas čempione, aizstāvot arī pērn izcīnīto titulu, pusfināla cīņā sagrāva ranga 50.raketi Vesņinu ar 6-2, 6-0.

Viljamsa vienīgos divus punktus cīņā, kura ilga tikai 50 minūtes, zaudēja pirmā seta izskaņā, kad Vesņina divas reizes spēja uzvarēt savā servē. Viljamsa izpildīja 11 pretiniecei netveramas serves un izmantoja piecas no deviņām breikbumbām.

Viljamsa izcīnīja savu 303.uzvaru karjerā "Grand Slam" sacensībās, tagad no leģendārās Čehijas tenisistes Martinas Navrātilovas rekorda atpaliekot vien par trīs panākumu tiesu. Tāpat viņa ir vienas uzvaras attālumā, lai izcīnītu savu 22."Grand Slam" titulu karjerā, atkārtojot vācietes Štefijas Grāfas atklātās ēras rekordu.

"Biju šai spēlei ļoti koncentrējusies, jo iepriekš man ar Vesņinu bijušas grūtas spēles," pēc cīņas sacīja Viljamsa, kura savu pretinieci uzvarēja piekto reizi piecos mačos.

Tikmēr otrā pusfinālā Kerbere divos setos ar 6-4, 6-4 uzvarēja Serēnas Viljamsas vecāko māsu Venusu, tādējādi neļaujot abām māsām piekto reizi tikties Vimbldonas finālā.

Pasaules ranga ceturtā rakete Kerbere otro reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" turnīra finālā. Janvārī viņa uzvarēja Austrālijas čempionātā, finālā trīs setu cīņā negaidīti pārspējot tieši S.Viljamsu, savukārt Vimbldonā viņai līdz šim labākais sasniegums bija iekļūšana pusfinālā 2012.gadā.

Cīņā ar V.Viljamsu abām tenisistēm bija grūtības savā servē un pirmajā setā katra izmantoja pa trīs breikbumbām. Otrajā setā Kerbere jau pirmajā geimā guva punktu pretinieces servē un pēc tam nospēlēja nekļūdīgi, neļaujot pretiniecei tikt pie breika iespējām, saglabājot pārsvaru un svinot uzvaru.

"Venusa šeit (Vimbldonā) ir uzvarējusi tik daudz reizes un arī šoreiz spēlēja labi, tāpēc esmu priecīga, ka pirmo reizi Vimbldonā iekļuvu finālā. Sajūtas ir patiešām neaprakstāmas," pēc cīņas sacīja priecīgā Kerbere.

S.Viljamsa un Kerbere savā starpā ir tikušās septiņas reizes un piecus panākumus izcīnījusi amerikāniete, kurai nu būs iespēja revanšēties par neveiksmi Austrālijas čempionāta finālā.

Ja finālā būtu iekļuvusi WTA pasaules ranga astotajā pozīcijā esošā V.Viljamsa, kura ir pieckārtēja Vimbldonas čempione, tad tā būtu piektā reize šī turnīra vēsturē, kad abas māsas izšķirošajā cīņā tiekas savā starpā. Serēna uzvarēja 2002. un 2003.gada finālos, 2008.gadā Venusa revanšējās, bet 2009. gadā labāka atkal bija jaunākā māsa.

Zīmīgi, ka kopš 2000. gada tikai četras reizes Vimbldonas sieviešu vienspēļu finālā nav bijusi kāda no māsām Viljamsām.

Trešdien vīriešu vienspēļu finālā iekļuva titulētais šveicietis Rodžers Federers, kurš atspēlēja divu setu deficītu un trīs mačbumbas pret horvātu Marinu Čiliču. Federers vienpadsmito reizi karjerā sasniedza Vimbldonas turnīra pusfinālu, kur spēkosies ar kanādieti Milošu Raoniču, kamēr otrā pusfinālā piektdien duelēsies mājinieku favorīts Endijs Marejs un čehs Tomāšs Berdihs.

Iepriekš Vimbldonas pirmo kārtu vienspēļu turnīros neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistiem Ernestam Gulbim, Aļonai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai. Ostapenko piedalījās arī sieviešu dubultspēlēs, kur aizkļuva līdz trešajai kārtai, savukārt jauktajās dubultspēlēs viņa kopā ar austrieti Oliveru Maraku arī ir sasniegusi trešo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!