Foto: AFP/Scanpix

Pasaules ranga līdere amerikāniete Serēna Viljamsa sestdien pārspēja Martinas Navrātīlovas uzvaru rekordu "Grand Slam" turnīros un pārliecinoši sasniedza ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālu.

Trešās kārtas spēlē Viljamsa ar 6-2, 6-1 pārspēja Juhannu Lāšoni no Zviedrijas, kura WTA rangā atrodama 47. pozīcijā.

Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi uzvaras 307 "Grand Slam" mačos, bet par vienu uzvaru mazāk tagad ir astoņdesmito gadu leģendai Navrātilovai.

Tāpat šajā turnīrā Viljamsa tiecas arī pēc citiem rekordiem – septīto reizi uzvarēt ASV atklātajā čempionātā un tikt pie 23. "Grand Slam" titula. Tie abi būtu atklātās ēras rekordi.

Astotdaļfinālā Viljamsa tiksies ar Kazahstānas tenisisti Jaroslavu Švedovu, kura trešajā kārtā ar 6-2, 7-5 pārspēja Šuai Džanu no Ķīnas.

Nākamo kārtu sasniegusi arī planētas ceturtā rakete Agņeška Radvaņska no Polijas, kura trešajā kārtā ar 6-2, 6-3 pieveica francūzieti Karolīnu Garsiju, kura turnīrā bija izlikta ar 25. numuru.

Tāpat astotdaļfinālā iekļuvusi reitinga piektās vietas turētāja rumāniete Simona Halepa, kura trešajā kārtā ar 6-1, 2-6, 6-4 uzvarēja ungārieti Tīmeu Babošu, kura bija izsēta ar 31. numuru.

Nākamajā kārtā rumānietei pretī stāsies sacensību 11.numurs spāniete Karla Svaresa Navarro, kura trešajā kārtā ar 6-4, 6-3 uzveica krievieti Jeļenu Vesņinu, kurai šajā turnīrā tika iedalīts 19. numurs.

Tikmēr kungu sacensībās astotdaļfinālu sasniedzis kādreizējais Ernesta Gulbja treniņu partneris Dominiks Tīms. Ar astoto numuru izliktais austrietis trešajā kārtā ar 1-6, 6-4, 6-4, 7-5 pārspēja Pavlo Karreno Vustu no Spānijas.

Vēstīts, ka Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova vienspēļu turnīra trešajā kārtā skaistā cīņā, parādot raksturu, divos setos pārliecinoši ar 6-4, 6-1 pārspēja Katerinu Bondarenko no Ukrainas, kurai līdzšinējā karjerā trīs reizes bija zaudējusi.

Par vietu ceturtdaļfinālā Sevastova sacentīsies ar britu tenisisti Džoannu Kontu, kura turnīrā izlikta ar 13. numuru.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko pirmdien vienspēļu turnīru sāka neveiksmīgi, ar 5-7, 3-6 zaudējot Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!