Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien, 22. februārī, pārvarēja prestižā Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra trešo kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Trešās kārtas spēlē Sevastova 80 minūšu ilgā cīņā ar 6-4, 6-3 pieveica Ķīnas sportisti Šuai Penu. Tagad ceturtdaļfinālā Liepājas tenisiste tiksies ar citu Ķīnas sportisti - Sjanu Vanu, kas pasaules rangā atrodas 76. vietā.

Sevastova par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ieguvusi 190 ieskaites punktus WTA pasaules rangā, un nākamnedēļ jaunākajā sarakstā sasniegs jaunu karjeras rekordu. Līdz šim viņas labākais rādītājs bija 30. vieta (pērn septembrī), bet šobrīd Sevastova ieņem 35. vietu.

Sevastova neveiksmīgi iesāka maču, zaudējot savu serves geimu un nonākot zaudētājos ar 0-3. Nākamajā geimā Sevastova bija tuvu savas serves zaudēšanai, tomēr atspēlējās un uzvarēja šo geimu, kā arī vēl nākamos četrus. Vadību Sevastova neatdeva un uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Otrajā setā Sevastova trešajā geimā lauza pretinieces servi, bet jau pēc mirkļa zaudēja savu serves geimu. Tomēr pēc tam Sevastova panāca 5-2, pietuvojoties uzvarai mačā. Lai gan liepājniece zaudēja savu serves geimu, devītajā geimā Sevastova lauza pretinieces servi un uzvarēja visā spēlē.

Vēlāk abas tenisistes atkal tikās vienā kortā - šoreiz dubultspēļu turnīra otrās kārtas spēlē, kurā Sevastova duetā ar Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu ar 5-7, 2-6 zaudēja Penai un Andrea Hlavačkovai.

Portāls "Delfi" piedāvāja Sevastovas un Penas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!