Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien ar uzvaru sāka arī Minskā notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensības.

Vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačā pašlaik WTA ranga 240. vietā esošā Sevastova ar 7-5, 7-5 pieveica kvalifikācijas sacensības pārvarējušo Viktoriju Kamensku, kura pasaules rangā atrodama 617. vietā.

Sevastova šajā turnīrā izlikta ar piekto numuru.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi piecus WTA vienspēļu ranga punktus. Nākamajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar vēl vienu kvalifikācijas veiksminieci, mājinieci Lidziju Marozavu, kura WTA rangā atrodama 611. pozīcijā.

Kopš karjeras atsākšanas Sevastova sešos vienspēļu turnīros guvusi četrus titulus, bet reizi zaudējusi finālā, tiekot pie 35 panākumiem 38 mačos.

Kā zināms, Sevastova otrdien ar uzvaru sāka arī šī turnīra dubultspēļu sacensības, pirmajā kārtā pārī ar bulgārieti Aleksandrīnu Naidenovu ar 6-3, 6-3 pārspējot Krievijas duetu Kseniju Bekeri un Poļinu Monovu, tādējādi kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Vēlāk trešdien ceturtdaļfinālā Sevastova/Naidenova ar 4-6, 0-6 piekāpās ar pirmo numuru izliktajam duetam ukrainietei Valentīnai Ivahņenko un krievietei Irinai Hromačevai.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova/Naidenova nopelnījusi deviņus dubultspēļu ranga punktus.

Sevastova par karjeras beigām traumu dēļ vien 23 gadu vecumā pavēstīja 2013.gada maijā. Savas karjeras laikā viņa spēja pakāpties līdz 36.vietai WTA rangā. 2010. gadā tenisiste triumfēja Eštorilas WTA kategorijas turnīrā, bet 2011. gada sākumā aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai.

Tikmēr Lielbritānijā notiekošā Ilklijas ITF 50 000 tenisa turnīra pirmo kārtu pārvarējusi prestižā Vimbldonas "Grand Slam" rīkotāju īpašo ielūgumu saņēmusī Latvijas tenisiste Aļona Ostapneko, kura WTA rangā ieņem sev rekordaugsto 144. vietu.

Pirmajā kārtā, kad Ostapenko pirmajā setā atradās vadībā ar 5-0, no sacensībām izstājās viņas pretiniece Vitālija Djačenko no Krievijas, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru.

Otrajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar igaunietes Anetes Kontaveitas un ķīnietes Linas Džu dueļa uzvarētāju.

Tikmēr Turcijā notiekošā Stambulas "Futures" sērijas turnīra vienspēļu sacensības ar uzvaru sācis ar trešo numuru izliktais Mārtiņš Podžus, kurš ar 6-0, 6-3 pieveica amerikāni Nikolasu Podestu, kurš ATP rangā atrodams 1617.vietā.

Pašlaik pasaules 505.rakete M.Podžus par pirmās kārtas pārvarēšanu nopelnījis vienu ATP vienspēļu ranga punktu.

Trešdien pamatsacensības ar uzvaru sāka arī ar astoto numuru izliktais Jānis Podžus, kurš pasaules rangā ierindojas 740.pozīcijā. Viņš pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 6-3 pieveica Spānijas sportistu Kevinu Sjelmannu, kurš ATP reitingā nav atrodams.

Kā zināms, dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži otrdien sasniedza šī turnīra dubultspēļu sacensību otro kārtu jeb ceturtdaļfinālu, jo pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 pārliecinoši pārspēja mājiniekus Leventu Evjapanu un Mertu Naci Turkeru.

Otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Latvijas duets tiksies ar austrāliešiem Danielu Hobartu un Semu Edvardu Longhērstu.

Ranga punktus "Futures" turnīru dubultspēļu sacensībās piešķir vien par pusfināla sasniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!