Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien Austrālijā viegli sasniedza Brisbenas WTA sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, otrās kārtas mačā pieveicot rumānieti Soranu Kirstea.

Nepilnu stundu ilgā cīņā Sevastova, kura turnīra izlikta ar septīto numuru, bija pārāka ar 6-2, 6-1.

Sevastova un Kirstea spēles sākumā apmainījās ar "breikiem", bet tad liepājniece vēlreiz lauza pretinieces servi un panāca 4-1. Sevastova droši nosargāja pārsvaru pirmajā setā, bet otrajā pretiniecei atdeva tikai vienu geimu, droši iekļūstot ceturtdaļfinālā.

"Gadu esmu sākusi daudz labāk, nekā iepriekšējo. Man ir divas uzvaras, un varu labi sagatavoties "Australian Open"," pēc panākuma sacīja Sveastova.

Tagad ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar Serbijas tenisisti Aleksandru Kruniču, kura pieveica turnīra galveno favorīti spānieti Harvinju Mugurusu. Cīņas gaitā Kruniča nonāca zaudētājos ar 5-7, 0-2, bet tad spānietei sākās veselības problēmas, kas viņai liedza nosargāt pārsvaru. Spāniete zaudēja otro setu ar 6-7 (3:7), bet trešajā setā pie rezultāta 2-1 savā labā izlēma izstāties no cīņas.

Sevastova pasaules rangā šobrīd ieņem 16. vietu, bet viņas nākamā pretiniece - 53. vietu. Abas tenisistes savā starpā tikušās piecas reizes, un pagaidām šajos dueļos ar 3-2 vadībā ir serbiete.

Ziņots, ka Sevastova šajā turnīrā pirmajā spēlē ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja mājinieci Samantu Stosuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!