Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektdien kapitulēja amerikānietei Sloeinai Stīvensai Monreālas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 19. vietu, ar 2-6, 2-6, piekāpās pasaules rangā trešajā vietā esošajai Stīvensai.

Pirmajā setā Sevastova nespēja izrādīt nopietnu pretestību Stīvensai. Latvijas sportiste zaudēja piecus geimus pēc kārtas, turklāt trīsreiz tika nobreikota. Sevastova gan spēja uzvarēt sesto geimu, kad servēja amerikāniete, kā arī panākt 2-5 nākamajā geimā, tomēr Stīvensa atguvās un vairs nedeva iespējas savai pretiniecei pirmajā setā.

Otrajā setā Sevastova zaudēja pirmo divus geimus, taču tad īsu brīdi spēle ritēja punkts punktā. Rezultātam esot 3-2 Stīvensas labā, amerikāniete salauza spēles gaitu un uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, kas viņai ļāva izcīnīt panākumu spēlē.

Sevastova par iekļūšanu turnīra astoņu labāko spēlētāju skaitā nopelnījusi 190 WTA ranga punktus, kas viņai pirmdien ļaus pakāpties par vienu pozīciju rangā.

Abām tenisistēm šī bija trešā savstarpējā spēle karjerā, pirmos divus mačus aizvadot pērn. Vispirms ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā sīvā cīņā ar 6-3, 3-6, 7-6 (7:4) uzvarēja Stīvensa, vēlāk arī triumfējot šajā turnīrā, kamēr sezonas noslēgumā "WTA Elite Trophy" turnīrā Sevastova revanšējās ar rezultātu 7-5, 6-3.

Stīvensa pusfinālā mērosies spēkiem ar ranga piektajā vietā esošās ukrainietes Eļinas Svitoļinas un beļģietes Elisas Mertensas spēles uzvarētāju.

Monreālas turnīru Sevastova iesāka ar graujošu uzvaru, ar rezultātu 6-1, 6-0 uzvarot Serbijas tenisisti Aleksandru Kruniču, kura WTA rangā ir 49. vietā, bet trešdien otrajā kārtā liepājniece atspēlēja divas mačbumbas un ar 4-6, 7-6 (11:9), 6-1 uzvarēja Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Puigu no Puertoriko, kura rangā ieņem 70. pozīciju.

Savukārt ceturtdien astotdaļfinālā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:2) uzvarēja planētas desmito raketi Jūliju Gērgesu no Vācijas.

Stīvensai pirmā kārtā bija brīva, otrajā viņa ar 6-0, 6-2 sagrāva ranga 191. vietā esošo Fransuāzu Abandu no Kanādas, bet astotdaļfinālā ar 6-2, 7-5 uzvarēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro, kura atrodama ranga 27. vietā.

Kā vēstīts, Latvijas dāmu tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (8:6), 1-6, 2-6 piekāpās Lielbritānijas šobrīd labākajai pārstāvei Johannai Kontai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!