Foto: AP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova Bukarestes WTA "International" sērijas turnīra fināla pirmajā setā ar 7-6 (7:4) uzvar horvātieti Petru Martiču.

Tenisiste, kura pirmā uzvarēs divos setos, kļūs par sacensību uzvarētāju.

Par turnīra fināla sasniegšanu Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 180 WTA ranga punktus.

Abas sportistes apmainījās ar uzvarētiem pirmajiem diviem geimiem, taču tad Sevastova zaudēja savu servi. Martiča tādējādi ieguva pārsvaru, taču Sevastova viņu nobreikoja, un rezultāts vēstīja 3-3. Tomēr abas tenisistes zaudēja savas serves nākamajos divos geimos un atkal bija neizšķirts.

Pirmā seta turpinājumā bija skaidrs, ka uzvarētāja noskaidrosies taibreikā. Tajā pārāka bija Sevastova, kura uzvarēja ar 7:4.

Sevastova lūko tikt pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā, aizvadot sesto finālspēli. Savas karjeras pirmo titulu Sevastova guva vēl pirms pārus gadu pauzes no profesionālā tenisa, kad 2010. gadā viņa bija labākā Portugāles pilsētā Ešturīlā notikušajās sacensībās. Savukārt pērn Latvijas tenisiste triumfēja Maljorkas WTA "International" sērijas turnīrā, kurā šogad arī spēlēja izšķirošajā mačā.

Latvijas tenisistei šis ir otrais fināls šajā sezonā.

Sevastova, kura pasaules rangā ir 22. vietā, bet turnīrā izlikta ar pirmo numuru, arī 2016. gadā spēlēja Bukarestes turnīra izšķirošajā cīņā, taču tad ar 0-6, 0-6 kapitulēja pašreizējai ranga līderei Simonai Halepai no Rumānijas.

Tikmēr Martiča, kura pasaules rangā ir 60. vietā, WTA turnīru vienspēlēs pie titula nav tikusi, 2012. gadā Kualalumpurā zaudējot izšķirošajā cīņā, bet vienu titulu ir izcīnījusi dubultspēlēs, pie tā tiekot 2016. gadā Bolā.

Abām tenisistēm šī ir otrā savstarpējā spēle, pirmo aizvadot pērn Francijas atklātajā čempionātā, kad Sevastova trešajā kārtā piedzīvoja smagu sagrāvi ar 1-6, 1-6.

Ceļā uz finālu Sevastova otrdien pirmajā kārtā grūtā cīņā ar rezultātu 4-6, 6-2, 7-6 (7:1) uzvarēja ranga 94. raketi Dalilu Jakupoviču, bet dienu vēlāk otrajā kārtā ar rezultātu 6-1, 7-5 apspēlēja 111. vietā esošo Nīderlandes pārstāvi Arantu Rusu. Savukārt piektdien Sevastova ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2 apspēlēja rumānieti Soranu Kirstju, kura rangā ir atrodama 57. pozīcijā, bet sestdien pusfinālā viņa bija vadībā ar 6-1 pret slovēnieti Polonu Hercogu, kad ranga 90.rakete no tālākās cīņas atteicās.

Savukārt Martiča, kurai turnīrā ir ceturtais numurs, vispirms ar 6-2, 6-4 uzvarēja ranga 268.vietā esošo Rebeku Šramkovu no Slovākijas, tad ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-4 uzveica ASV tenisisti Klēru Liu, kas rangā atrodama 170. vietā. Ceturtdaļfinālā horvātiete ar 7-5, 4-6, 6-4 pārspēja Lauru Zīgemundu no Vācijas, kura rangā ieņem 264.vietu, bet pusfinālā ar 6-4, 6-4 pārspēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura rangā ir 25. vietā.

Martičai šis ir labākais turnīrs šajā sezonā, jo iepriekš viņa tālāk par ceturtdaļfinālu nebija tikusi, labāko astotniekā tiekot divas reizes, tostarp prestižajā Indianvelsas WTA "Premier" turnīrā.

Tiesa, sezonas sākumā Martiča sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturto kārtu, bet nesen Vimbldonas čempionātā zaudēja jau pirmajā mačā, kamēr Francijas atklātajā čempionātā izstājās pēc otrās spēles.

Bukarestes turnīrā līdz šim Martiča spēlējusi tikai reizi, kad 2015. gadā zaudēja jau pirmajā mačā.

Martičas rekords pasaules rangā ir 34. vieta, kuru horvātiete ieņēma šogad maijā.

Sevastova Bukarestes turnīrā spēlē trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem viņa finālā zaudēja rumāņu zvaigznei Halepai, bet pērn ceturtdaļfinālā piekāpās vēl vienai vietējai tenisistei Anai Bogdanai.

Bukarestes "International" turnīrs norisinās uz māla seguma. Pērn tajā triumfēja mājiniece Irina Begu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!