Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova sestdien Bukarestes WTA "International" turnīra pusfinālā cīņā tiekas ar slovēnieti Polonu Hercogu.

Sevastova un Hercoga aizvadīs otro maču centrālajā kortā, kura sākums tiek prognozēts ap pulksten 16.30.

Par turnīra trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 110 WTA ranga punktus.

Sevastovas un Hercogas dueļa uzvarētāja finālā tiksies ar horvātietes Petras Martičas (WTA 60.) un rumānietis Mihaelas Buzarneskas (WTA 25.) spēles uzvarētāju.

Sevastova, kura turnīrā ir izlikta ar pirmo numuru, bet pasaules rangā ieņem 22. vietu, otrdien pirmajā kārtā grūtā cīņā ar rezultātu 4-6, 6-2, 7-6 (7:1) uzvarēja ranga 94. raketi Dalilu Jakupoviču, bet dienu vēlāk otrajā kārtā ar rezultātu 6-1, 7-5 apspēlēja 111. vietā esošo Nīderlandes pārstāvi Arantu Rusu. Savukārt piektdien Sevastova ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2 apspēlēja rumānieti Soranu Kirstju.

Tikmēr Hercoga, kurai sacensībās ir astotais numurs, bet pasaules rangā viņa ieņem 90. vietu, turnīru sāka ar uzvaru 2-6, 6-2, 6-3 pret 182.vietā esošo mājinieci Elenu Gabrielu Rusi, pēc tam viņa ar 7-5, 6-2 pārspēja 151. vietā esošo rumānieti Irinu Mariju Baru, bet vēlāk ar 6-3, 6-1 pārspēja tunisieti Onsu Žabēru (WTA 123.).

Hercoga un Sevastova savā starpā tikušās trīs reizes. 2009. gadā Itālijā uzvaru ar 6-4, 6-3 guva Hercoga, bet tad 2011. gadā Sevastova divreiz pārspēja savu pretinieci - vispirms Austrālijas atklātajā čempionātā ar 6-4, 7-6 (7:5) un tad Indianvelsā ar 7-5, 7-6 (8:6).

Šosezon Hercogai vienreiz izdevās aizcīnīties līdz finālam turnīrā Stambulā, kur gan viņa cieta neveiksmi. Citos finālos viņa šogad nav spēlējusi.

Sevastova Bukarestes turnīrā spēlē trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem viņa finālā zaudēja rumāņu zvaigznei Simonai Halepai, kura ir šī brīža pasaules pirmā rakete, bet pērn ceturtdaļfinālā piekāpās vēl vienai vietējai tenisistei Anai Bogdanai.

Bukarestes "International" turnīrs norisinās uz māla seguma. Pērn tajā triumfēja mājiniece Irina Begu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!