Foto: LETA

Sezonas beigas nav izdevušās kā cerēts, taču sezona kopumā, jo īpaši uz māla un zāles kortiem, bijusi ļoti laba, ļaujot sasniegt augstu vietu WTA pasaules rangā, sarunā ar Latvijas medijiem gandarījumu neslēpa šī brīža valsts pirmā dāmu tenisa rakete Anastasija Sevastova.

Liepājniece pirmdien Rīgā aizvadīja tenisa meistarklasi mazajiem tenisistiem, bet pēc tam šī brīža pasaules ranga 35.rakete sniedza intervijas Latvijas žurnālistiem.

Sevastova šosezon guva savu lielāko panākumu karjerā, aizkļūstot līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam, pirmo reizi "Grand Slam" turnīrā iekļūstot astoņu labāko dalībnieču skaitā. Tomēr pēc veiksmīgā snieguma Ņujorkā sekoja neveiksmju josla un sezonu Latvijas tenisiste noslēdza ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas.

"Sezonas pēdējie divi turnīri jau bija labi, bet Āzijas tūrē klājās smagāk - līdz Pekinai biju saslimusi, tāpēc nebija treniņu prakses un nevarēju labi paspēlēt. Pirms Lincas un Maskavas turnīriem gan labi patrenējāmies. Jā, beidzu sezonu ar zaudējumiem, tomēr rangā esmu daudz augstākā vietā nekā pagājušajā gadā," uzsvēra Sevastova.

Tā dēvēto Āzijas tūri viņa sāka ar uzvaru Tokijas "Premier" turnīra pirmajā kārtā, taču pēc zaudējuma otrās kārtas cīņā, sekoja neveiksmes arī Uhaņas un Pekinas "Premier" turnīru pirmajos mačos, ko neizdevās pārtraukt arī Lincas "International" un Maskavas "Premier" turnīros. Veselības problēmu dēļ Sevastova Uhaņas turnīrā pirmās kārtas spēli nemaz nepabeidza, bet Pekinā cieta smagu sakāvi.

Sevastova gan uzsvēra, ka pirms nedēļas Maskavā viņai pietrūcis pavisam maz, lai tiktu pie uzvaras. Pirmās kārtas spēlē Latvijas sportiste neizmantoja piecas mačbumbas, ar 6-4, 1-6, 6-7 (10:12) zaudējot ranga trešā simta tenisistei Annai Bļinkovai no Krievijas.

"Pēdējā turnīrā Maskavā bija sešas vai cik mačbumbas, bet nepaveicās. Piemēram, bija auts strīdīgā epizodē pie mačbumbas. Tomēr tas nekas, varbūt paveiksies nākamajā turnīrā," 26 gadus vecā liepājniece nākotnē raugās ar optimismu.

Sezonas labākais turnīrs viņai bija Ņujorkā, kur izdevās pārspēt arī ranga trešajā vietā tobrīd esošo spāņu tenisa zvaigzni Garvinji Mugurusu. Sevastova neslēpa, ka jau pirms ASV atklātā čempionāta jutusies un spēlējusi labi.

"Varbūt uzvara pār Mugurusu deva papildus spēkus, tomēr diezgan labi spēlēju jau pirms tam Ņūheivenas turnīrā. Sakrita visi faktori. Uzvara Artūra Eša kortā pār Mugurusu dod pārliecību uz nākamo spēli, taču šāds viens mačs nepalīdzēs visu turnīru, tomēr arī tikt līdz ceturtdaļfinālam nebija slikti," augusta nogales un septembra sākuma notikumus atminējās Sevastova.

Ceturtdaļfinālā viņa bez variantiem ar 0-6, 2-6 zaudēja bijušajai pasaules ranga līderei Karolīnai Vozņacki no Dānijas, taču spēles laikā Sevastona neveiksmīgi paslīdēja un savainoja potīti. Viņa gan uzsvēra, ka ne jau potītes dēļ zaudējusi.

"Kad nokritu un potīte sāka sāpēt nebija laba sajūta, tomēr trakāk bija brīdī, kad man uzlika teipu. Nevaru ar teipu paspēlēt, tad man sāp pat vairāk. Savukārt bez teipa potīte nav stabila un arī nezini kā izdosies uzspēlēt, nav drošības sajūta," skaidroja Sevastova.

Tomēr par sezonas spilgtāko mirkli viņa, jokojoties, nosauca nevis panākumus ASV, bet gan jūlija sākumā Bukarestes "International" tenisa turnīra finālu, kurā viņa ar 0-6, 0-6 cieta sagrāvi pret mājinieci Simonu Halepu.

"Fināls pret Halepu, tas bija spilgti! Es šosezon iedevu vienu "baranku", kas arī bija negaidīti, un man viņa iedeva. Halepa todien labi nospēlēja, esot vadībā darbojās arvien vieglāk un nepieļāva nevienu kļūdu. Tādos brīžos tu nezini, ko darīt. Turklāt mačs notika Rumānijā, visi kliedza par viņu. Pirms tam gan turnīru biju aizvdījusi labi, uzvarēju itālieti Sāru Erani, kura ir viena no labākajām māla spēlētājām," sacīja Sevastova, kura pati apŗilī Stambulas "International" turnīra pirmajā kārtā ar 6-0, 6-0 sagrāva Aleksandru Kruniču no Serbijas.

Savukārt vēl lielāku prieku Sevastova pauda par aizkļūšanu līdz Maljorkas "International" turnīra finālam, jo tas izdevās uz zālāja seguma kortiem, kur iepriekš karjerā Sevastovai pagalam nebija veicies.

"Man nekad nebija labi gājis uz zāles, bet tur tiku līdz finālam. Pavasarī sērija ASV, kad ir Indianvelsas un Maiami turnīri, nebija laba, bet pēc tam māla un zālāja sezona gan bija veiksmīga," priecājās tenisiste, kura gan jūnijā notikušā Maljorkas turnīra izšķirošajā cīņā ar 3-6, 4-6 zaudēja Karolīnei Garsijai no Francijas.

LETA jau ziņoja, ka Sevastova tika izvirzīta šī gada WTA gada atgriešanās balvai, taču to neieguva.

Viņa aizvadītajā sezonā WTA turnīru pamatsacensībās izcīnīja 21 uzvaru 41 mačā, piecos turnīros tiekot vismaz līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!