Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:5) pārspēja Slovākijas sportisti Dominiku Cibulkovu. Šī uzvara Sevastovai ļaus nākamnedēļ atgūt Latvijas pirmās raketes godu.

Sevastova par pusfināla sasniegšanu ieguva 390 WTA ranga punktus. Pagājušā gadā Ostapenko šajā turnīrā arī iekļuva pusfinālā, bet šogad viņa izstājās otrajā kārtā un neaizstāvēja savus punktus. Ostapenko nākamnedēļ rangā noslīdēs uz 17. vai 18. vietu, bet Sevastova pakāpsies uz vismaz 15. pozīciju.

Ostapenko Latvijas pirmā rakete bija kopš 2017. gada februāra.

Pirmo setu Sevastova aizvadīja diezgan pārliecinoši. Viņa ātri izvirzījās vadībā ar breika pārsvaru un nedeva pretiniecei daudz iespēju izlīdzināt mača rezultātu. Devītajā geimā viņa pie pretinieces serves ieguva divas setbumbas un realizēja pirmo.

Otrajā setā cīņa bija saspringtāka. Iesākumā tenisistes apmainījās ar pie pretinieces serves gūtiem punktiem, bet tad Cibulkova panāca rezultātu 4-2. Sevastova atspēlējās, un turpinājumā atkal abām izdevās lauzt serves. Noslēgumā cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Latvijas tenisiste labāka izrādījās pašās pēdējās izspēlēs.

Šobrīd WTA rangā 20. pozīcijā esošā Sevastova otro reizi trīs tikšanās reizēs apspēlēja Cibulkovu, kura rangā ir 30. pozīcijā.

Sevastovas pretiniece Pekinas turnīra pusfinālā būs japāniete Naomi Osaka, kura šogad triumfēja "US Open" turnīrā. Pasaules ranga sestajā vietā esošā Japānas tenisiste ceturtdaļfinālā ar 3-6, 6-4, 7-5 pārspēja Ķīnas sportisti Šuai Džanu

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!