Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien sasniedza Slovākijā notiekošā Trnavas ITF 100 000 sērijas vienspēļu turnīra pusfinālu. Savukārt Miķelis Lībietis iekļuva finālā "Futures" sērijas turnīra Turcijā dubultspēlēs.

Sevastova, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-0, 6-3 apspēlēja WTA ranga 195. vietā esošo japānieti Misu Eguči.

Sevastova uzvarēja spēles pirmos astoņus geimus, tomēr Eguči atguvās un otrajā setā spēja izrādīt Latvijas tenisistei pretestību, bet seta beigās Sevastova atkal bija pārliecinošāka un noveda dueli līdz uzvarai stundas laikā.

Sevastova šonedēļ WTA rangā ieņem 86. vietu, bet pusfināla sasniegšana viņai jau devusi 50 WTA ranga punktus.

Kā zināms, pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja slovākieti Terēzu Mihalikovu, kura piedalījās ar "wild card" jeb īpašo ielūgumu un pasaules rangā ierindojas vien 545.pozīcijā, bet otrās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo rumānieti Nikoletu Katalinu Daskalu, kura WTA rangā atrodama 400.pozīcijā.

Zīmīgi, ka arī pusfinālā Sevastovai pretim stāsies kāda no mājinieču tenisistēm ar "wild card" - ranga 304.vietā esošā Rebeka Šramkova vai Viktorija Kužmova, kura rangā ir 395.pozīcijā.

Latvijas tenisiste startē arī dubultspēļu turnīrā, kurā duetā ar krievieti Jevgēņiju Rodinu sasniegušas pusfinālu. Šis pāris dubultspēlēs izlikts ar trešo numuru un otrdien pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 pārliecinoši pieveica ukrainieti Jūliju Bejgelzimeri un Eguči, bet trešdien ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-2, 10:7 pieveica čehietes Sabinu Mahalovu un Dianu Sumovu.

Sevastova par pusfināla sasniegšanu saņēmusi arī 50 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Tikmēr Turcijas kūrortpilsētā Antaljā notiekošā "Futures" turnīra vīriešiem finālu dubultspēlēs piektdien sasniedza Latvijas tenisists Miķelis Lībietis.

Pusfinālā Lībietis un viņa pārinieks francūzis Igo Nīss, kuri izlikti ar pirmo numuru, ar rezultātu 6-1, 7-5 pārspēja ukraini Filipu Kekerčeni un Igo Volžaku no Francijas.

Par tikšanu finālā Lībietis nopelnījis desmit ATP dubultspēļu ranga punktus, bet titula mačā viņš un Nīss spēlēs pret japāņiem Kacuki Nagao un Hiromasu Oku, kuri izlikti ar trešo numuru.

Lībietis sestdien centīsies iegūt otro dubultspēļu titulu pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā viņš duetā ar Nīsu jau triumfēja citā "Futures" turnīrā Turcijā. Kopā viņš šogad ticis pie trim "Futures" dubultspēļu tituliem.

Jau ziņots, ka šonedēļ pirmajā kārtā Lībietis un Nīss ar rezultātu 6-2, 6-0 pārspēja Turcijas tenisistus Alpu Sentaju un Sefu Suluoglu, bet ceturtdaļfinālā ar 6-0, 6-3 pārspēja vācieti Nilsu Brinkmanu un Simeonu Rosjē no Šveices.

Vienspēlēs šonedēļ Lībietis zaudēja otrās kārtas spēlē.

Lībietis šonedēļ sasniedzis jaunu karjeras rekordu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, ieņemot attiecīgi 477. un 463. vietu.

LETA jau vēstīja, ka vēl viens Latvijas tenisists Artūrs Lazdiņš piektdien tika pie sava pirmā "Futures" kategorijas titula, triumfējot dubultspēļu sacensībās Ķīnas pilsētā Uhaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!